Besparen op de stukadoor kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de prijzen!

Gratis - Vrijblijvend

Home Stukadoor kosten

Stukadoor kosten

Wanneer je overweegt een stukadoorsbedrijf in te schakelen, dan ben je natuurlijk benieuwd naar de verschillende stukadoor kosten. Wil je graag weten wat je moet betalen voor het gewenste stucwerk? Of ben je nieuwsgierig naar de prijzen van verschillende soorten stucwerk?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag eenvoudig een aantal offertes aan zodat je de prijzen van diverse bedrijven met elkaar kunt vergelijken. Dankzij deze werkwijze bespaar je eenvoudig op de kosten van het stucen! Deze service is geheel kosteloos en volledig vrijblijvend, neem daarom vandaag nog contact op.Wat kost een stukadoor?

Het is wellicht één van de meest gestelde vragen: wat kost een stukadoor? De kosten voor een stukadoor zijn echter verschillend per situatie. Hierin spelen de arbeids- en materiaalkosten een grote rol, maar ook randzaken zoals de bereikbaarheid van het oppervlak en een eventueel starttarief spelen een grote rol in de totale prijs. Een indicatie van de kosten vind je in de tabel hieronder.

Spackspuitwerk is een goede optie als je een beperkt budget hebt, dit kost bij een gemiddelde stukadoor €5,- tot €15,- per vierkante meter. Voor het stucen van het plafond ligt de prijs iets hoger, gemiddeld tussen de €5,- en €23,- per m².

Wil je zeker weten wat je de stukadoor gaat betalen, dan is het verstandig om gratis een aantal vrijblijvende offertes aan te vragen. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een aantal offertes op maat.

Kosten stukadoor per m²: 2024

Type stucwerk Gemiddelde prijzen per m² (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)*
Spackspuitwerk €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol) €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc Vanaf €100,- per m²
Tadelakt Vanaf €175,- per m²

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m². Vraag voor een exacte prijsberekening vrijblijvend offertes aan.

Uurloon of prijs per m²?

Wanneer je een stukadoorsbedrijf inschakelt dan krijg je in de meeste gevallen te maken hebben met een tarief per vierkante meter. Deze prijs verschilt per situatie, en is onder meer afhankelijk van het type ondergrond en het soort pleisterwerk. Zo is spuitwerk een voordelige optie, omdat spackspuitwerk eenvoudig aan te brengen is.

In sommige gevallen rekent de stukadoor echter een uurtarief. Vaak is dit bij werkzaamheden die iets meer precisie vragen, zoals het aanbrengen van schuurwerk.

Het uurtarief voor spuitwerk ligt bij een stukadoor gemiddeld tussen de €25,- en €35,- per uur en voor stucwerk ligt dit tussen de €30,- en €45,- per uur.

Uurtarief stukadoor

€25,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stukadoors)

Laag uurtarief
€25,- tot €35,- per uur

Eenvoudig spuitwerk

Hoog uurtarief
€30,- tot €45,- per uur

Stucwerk

Gratis offertes vergelijken

stukadoor kosten

Prijsvoorbeelden per vertrek

Ben je nieuwsgierig naar de kosten voor het stucen van de keuken, slaapkamer of woonkamer? De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van het totale oppervlak. Het plafond in een gemiddelde keuken is ongeveer 9 vierkante meter. Met een kostprijs van ongeveer €20,- betekent dat, dat de totale kosten rond de €180,- liggen. Wil je zeker weten wat je gaat betalen? Dan raden wij aan om offertes aan te vragen. Op deze manier krijg je een duidelijke indicatie van de kosten en weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor het stucen.

Prijzen stucwerk 2024

Vertrek in huis Gemiddelde oppervlakte Gemiddelde prijzen per m² (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)* Gemiddelde totaalprijs
Plafond keuken 9 m² €20,- €180,-
Plafond slaapkamer 16 m² €20,- €320,-
Plafond woonkamer 20 m² €20,- €400,-
Muren keuken 24 m² €15,- €360,-
Muren slaapkamer 40 m² €15,- €600,-
Muren woonkamer 52 m² €15,- €780,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief arbeidsloon en materiaalkosten.

Verlaagd btw-tarief: 9% op stukadoorkosten

De totaalprijs voor het stucen kan in sommige gevallen flink oplopen. Om je hierin tegemoet te komen, heeft de overheid vastgesteld dat je het stukadoorsbedrijf een verlaagd btw-tarief betaalt op alle stukadoorskosten. Je betaalt slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21%.

Dit verlaagde btw-tarief is geldig op verschillende aspecten met betrekking tot de stucwerken. Denk hierbij aan voorbereidende werkzaamheden, het uurtarief van het stukadoorsbedrijf en de materiaalkosten.

Kies je ervoor om gipsplaten te plaatsen of wil je het gestuukte oppervlak laten betegelen of sausen? Voor deze werkzaamheden betaal je wel het hogere btw-tarief. Je kunt enkel gebruik maken van de korting op het btw-tarief als je woning ouder dan 2 jaar is.

Meer informatie vind je op de site van de Belastingdienst.

Prijzen per stucwerk

De kosten van een stukadoor zijn onder andere afhankelijk van het type stucwerk dat je laat uitvoeren. Hieronder vind je de prijzen van een aantal stucwerken.

Wat kost plafond stucen?

Natuurlijk staat een stukadoor uit je regio ook graag voor je klaar met het stucen van het plafond. Hiervoor betaal je per vierkante meter een hogere prijs dan voor het bepleisteren van de muren. Dit heeft vooral te maken met de bereikbaarheid van het plafond.

Plafonds zijn vaak hoog en moeilijk te bereiken, waardoor het spuitwerk de stukadoor meer moeite kost. Ook vereist het stucwerk op het plafond meer voorbereiding. Zeker in het geval van spackspuitwerk is het belangrijk dat de ruimte zo leeg mogelijk is, en dat alles goed wordt afgeplakt. Dit kost de stukadoor extra tijd, waardoor de totale arbeidskosten hoger liggen. Het stucen van het plafond kost gemiddeld €5,- tot €23,-.

Wat kost muren stucen?

Het stucen van muren in de woon-, slaap- of badkamer wordt met enige regelmaat uitgevoerd. Dat is niet gek, omdat het stucwerk het woongenot flink kan verhogen! Muren stucen is bovendien voordeliger dan stucwerk op plafonds, omdat muren gemakkelijker te bereiken zijn.

De kosten zijn afhankelijk van je keuze voor het type stucwerk.

Ga je voor spackspuitwerk? Dit kost ongeveer €5,- tot €15,- per vierkante meter. Behangklaar stucwerk kost ongeveer €8,- tot €17,- per vierkante meter en als je kiest voor sausklaar pleisterwerk dan betaal je gemiddeld €9,- tot €24,- per vierkante meter.

Wil je niets meer hoeven afwerken en kies je voor sierpleister zoals spachtelputz? Houd dan rekening met een prijs rond de €12,- tot €25,- per vierkante meter. Deze kosten zijn inclusief materiaal en arbeidskosten.

Kosten buitenmuur stucen

Een stukadoorsbedrijf kan ook ingeschakeld worden voor het bepleisteren van de buitenmuur. Het voordeel hiervan is dat het erg goed te combineren is met isolatiemateriaal. Dit maakt het stucen van de buitenmuur erg aantrekkelijk, omdat je de kosten naderhand weer terug kunt verdienen met de besparing op de energiekosten!

De kosten voor het bepleisteren van de buitengevel liggen een stuk hoger dan de prijzen voor binnenstucwerk. Kies je voor gevelpleister zonder isolatie? Dan liggen de gemiddelde prijzen tussen de €65,- tot €85,- per vierkante meter.

Kies je voor gevelpleister met isolatie dan liggen de prijzen nog iets hoger: gemiddeld tussen de €95,- tot €125,- per vierkante meter.

Stucwerk repareren: prijzen

Wanneer er na verloop van tijd beschadigingen ontstaan, kan dit erg storend zijn. Gelukkig kun je in de meeste gevallen een stukadoor inschakelen voor een eenvoudige reparatie. Voor het beste resultaat dient het repareren gedaan te worden door een ervaren stukadoor.

De prijs voor het repareren is afhankelijk van het type pleisterwerk en de mate van de beschadiging. Voor het repareren van spackspuitwerk ligt de prijs gemiddeld tussen de €5,- en €11,- per vierkante meter. Het repareren van sierpleister is iets kostbaarder, hiervan liggen de prijzen gemiddeld tussen de €12,- en €23,-.

stukadoor prijzen

Prijzen per soort pleister?

Wanneer je een stukadoor inschakelt voor het stucen van je woning, dan heb je de keuze uit verschillende soorten stucwerken:

  • Sierpleister, zoals spachtelputz, rustiekputz en granol
  • Spackspuitwerk
  • Behang- of sausklaar pleisterwerk

De keuze voor het type stucwerken is van grote invloed op de totale kosten. Ben je op zoek naar de meest goedkope optie? Vraag de stukadoor dan naar spuitwerk. Omdat zij hierbij gebruik maken van een spuitmachine, is spuitwerk snel aan te brengen. Hierdoor liggen de gemiddelde kosten relatief laag: ongeveer tussen de €5,- en €15,-.

Voor sierpleister, zoals spachtelputz, liggen de gemiddelde prijzen een stuk hoger. Dit komt omdat de stukadoor dit pleistermateriaal met een spaan aanbrengt, en daardoor een stuk langer bezig is. Gemiddeld kun je rekening houden met €12,- tot €25,-.

Besparen op de stukadoor kosten?

Vergelijk altijd gratis offertes van stukadoors uit de regio!

Voordelige keuze? Spuitwerk

Voor klanten met een beperkt budget is spuitwerk waarschijnlijk de meest geschikte mogelijkheid. Het aanbrengen van spackspuitwerk gebeurt met behulp van een spuitmachine. Onder hoge druk spuit de stukadoor het pleistermateriaal vervolgens op het oppervlak.

Het is belangrijk dat je dit laat doen door een ervaren stukadoor. De vakman zorgt ervoor dat er geen nevel terecht komt op je vloer, meubilair of muren. Door de snelheid waarmee het spuitwerk uitgevoerd wordt, bespaar je flink op de kosten waardoor dit een voordelige optie is.

Gemiddeld kost spuitwerk tussen de €5,- tot €15,- per vierkante meter.

Luxe keuze? Sierpleister

Voor een luxe resultaat is sierpleister waarschijnlijk de beste keuze. Hierbij heb je de keuze uit een aantal verschillende soorten pleister, met allen hun eigen voor- en nadelen. De kosten van de verschillende soorten sierpleister lopen daarentegen niet uiteen.

Drie veel voorkomende soorten pleisterwerken zijn:

  • Spachtelputz
  • Rustiekputz
  • Granol

Het belangrijkste voordeel van sierpleister is de unieke structuur. Dit geeft de woonkamer een persoonlijke sfeer, wat het woongenot op positieve wijze beïnvloedt. Daarnaast is het volledig kleur- en stootvast, waardoor er maar een kleine kans op beschadigingen is. Mocht deze toch optreden, dan is deze minder zichtbaar.

Spachtelputz

Spachtelputz is waarschijnlijk het meest gekozen sierpleister, omdat dit één van de voordeligste soorten stucwerk is. Spachtelputz heeft daarnaast een aantal belangrijke voordelen: het is stootvast, je kunt het aan laten brengen in elke mogelijke kleur en het is ook nog eens kleurvast. Bij beschadigingen treedt er dus geen kleurverschil op waardoor de beschadiging minder opvallend is.

De korrelgrootte ligt tussen 0,5 en 4 millimeter, je bepaalt dus zelf hoe fijn of grof de korrel is.

Wil je spachtelputz verwijderen en glad maken? Laat dan over de oude laag spachtelputz heen stucen!

Rustiekputz

Ook rustiekputz is een praktische keuze, omdat dit stoot- en kleurvast is. Het materiaal is vergelijkbaar met spachtelputz, maar de structuur verschilt wel. Dit komt omdat het bestaat uit een grovere korrel. De uitstraling van dit stucwerk is dan ook iets ruiger.

Je herkent rustiekputz vaak door de groefjes die tijdens het stucen ontstaan. Het is ook geschikt voor stucwerk buiten.

Granol stucwerk

Een derde optie is het stucen met granol. Granol was in de jaren ’70 en ’80 enorm populair en wordt ook tegenwoordig steeds vaker aangebracht. Granol is enorm sterk en de kans op beschadigingen is erg klein.

Twee populaire patronen zijn het boomschors en het waaier patroon. Bij het waaierpatroon brengt de stukadoor het stucwerk in draaiende bewegingen aan en met het boomschors patroon brengt hij het verticaal aan.

stucwerk kosten

Stucwerk geschikt voor het plafond

Ook voor het plafond is er de keuze uit diverse soorten pleisterwerken:

  • Rustiekputz
  • Spachtelputz
  • Granol

Voor al deze verschillende soorten stucwerken betaal je ongeveer €12,- tot €25,- per vierkante meter. Welke keuze de beste optie is, is dus voornamelijk afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeuren. Voor een pleister met een grove structuur kies je voor rustiekputz, wil je graag een rustige structuur dan kies je voor spachtelputz en granol is de beste keuze als je houdt van een retro uitstraling.

Gratis offertes aanvragen

Vraag in 2 minuten diverse offertes aan via het contactformulier.

Snel geregeld!

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van stukadoorsbedrijven uit jouw regio.

Bespaar tot 40%

Kies een geschikte stukadoor en bespaar tot 40% op de kosten.

Besparen op kosten stukadoor? Gratis offertes vergelijken!

Ben je benieuwd wat het stucen kost? Of wil je graag meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot stucwerk in de badkamer? Of zoek je een stukadoorsbedrijf die de beschadigingen aan het pleisterwerk kan repareren?

Op zoek naar een stukadoorsbedrijf?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk de prijsopgaven van verschillende bedrijven uit je regio. Vergelijk op prijs en aanbod zodat je zeker weet dat je de juiste prijs betaalt!

Start nu je gratis aanvraag!