Spachtelputz verwijderen stucadoor

Spachtelputz verwijderen en glad maken

Spachtelputz werd vroeger veel gebruikt om muren of het plafond te stucen, maar tegenwoordig zijn gladde muren en plafonds weer helemaal in. Het verwijderen van spachtelputz is een lastige klus. Wij raden je dan ook aan om hiervoor een vakman in te schakelen! Ben je op zoek naar een vakman in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Door offertes aan te vragen kun je zelf makkelijk vergelijken op de kosten. Kies zo de stukadoor die het beste bij de klus past!

Hoe verwijder je spachtelputz?

Spachtelputz is een materiaal dat je gebruikt bij een sierpleister op het plafond of op de muren. Spachtelputz wordt het meest gekozen, omdat het vergeleken met andere materialen het meest voordelig is. Tegenwoordig houden we niet meer van het korrelige uiterlijk van spachtelputz, maar gaan we liever voor een gladde muur.

Er zijn 3 manieren om spachtelputz te verwijderen. Je kan de spachtelputz afsteken, opschuren of je kan over de spachtelputz heen stucen. Het afsteken of opschuren van spachtelputz geeft een enorme troep en met deze methodes beschadigt de muur ook nog eens. Daarnaast kost het ook nog eens heel veel tijd om deze methodes uit te voeren.

Het stucen van spachtelputz is nog altijd de beste methode. Zelf stucen lijkt makkelijk, maar is in de praktijk een lastige klus. Zonder ervaring blijkt het altijd lastig te zijn om muren of het plafond recht te krijgen. Daarnaast moet je de juiste materialen in huis halen, die ook aardig wat kosten. Daarom raden wij je altijd aan om voor het verwijderen van spachtelputz een vakman in te schakelen.

Wat kost het om spachtelputz te verwijderen?

Kies je ervoor om een stukadoorsbedrijf in te schakelen om spachtelputz te verwijderen? Slim, want dit bespaart je enorm veel werk en tijd. Een stukadoor kan een uurloon rekenen of een prijs per m².

Voor een uurloon kun je rekening houden met € 30,- tot € 45,- euro per uur. Dit bedrag is gebaseerd op het feit dat stucwerk een precisie werk is.

Voor het sausklaar of behangklaar stucen van muren wordt een prijs per m² berekend. De gemiddelde prijs voor sausklaar stucen ligt tussen de € 9,- tot € 24,- per m². Behangklaar stucwerk kost gemiddeld € 8,- tot € 17,- per m².

Prijs glad stucen 2022

Sausklaar stucwerk Prijs per m²*
Sausklaar stucwerk € 9,- tot € 24,-
Behangklaar stucwerk € 8,- tot € 17,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing. Benieuwd naar exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Sausklaar of behangklaar stucwerk?

Wanneer de spachtelputz is verwijderd kan de muur glad worden gemaakt. Een vraag die je vaak naar voren hoort komen is dan:

‘Moet het sausklaar of behangklaar worden gestuukt?’

Bij sausklaar stucwerk wordt je muur geschikt gemaakt om gesaust, geschilderd of met een latexspuit behandeld te worden. Behangklaar stucwerk is klaar voor afwerking met behang en spackspuiten. Het ligt er dus net aan wat je met je muren wil gaan doen. Sausklaar stucwerk is een stuk arbeidsintensiever en hier betaal je dan ook naar.

Spachtelputz verwijderen en glad maken? Vergelijk gratis offertes!

Wil je graag spachtelputz in je woning laten verwijderen en de muren weer glad maken? Of wil je een specifiekere indicatie van de kostprijs weten?

Start nu gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel vrijblijvend en gratis. Je zit dus nergens aan vast. Je kan al je wensen bespreken en krijgt vervolgens een realistische prijsopgave.

Start nu je gratis aanvraag!