Vind de beste stukadoor voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Home Spachtelputz verwijderen en glad maken

Spachtelputz verwijderen en glad maken

Spachtelputz werd vroeger veel gebruikt om muren of het plafond te stucen, maar tegenwoordig zijn gladde muren en plafonds weer helemaal in. Het verwijderen van spachtelputz is een lastige klus. Wij raden je dan ook aan om hiervoor een vakman in te schakelen! Ben je op zoek naar een vakman in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Door offertes aan te vragen kun je zelf makkelijk vergelijken op de kosten. Kies zo de stukadoor die het beste bij de klus past! Op deze pagina lees je hoe je spachtelputz verwijdert en welke technieken hiervoor gebruikt worden. Ook vind je handige prijsinformatie, zodat je precies weet wat je kan verwachten!Hoe verwijder je spachtelputz?

Spachtelputz is een materiaal dat je gebruikt bij een sierpleister op het plafond of op de muren. Spachtelputz wordt het meest gekozen, omdat het vergeleken met andere materialen het meest voordelig is. Tegenwoordig houden we niet meer van het korrelige uiterlijk van spachtelputz, maar gaan we liever voor een gladde muur.

Spachtelputz verwijderen kan op 2 verschillende manieren:

  • 1. Spachtelputz afsteken: met een plamuurmes steekt de vakman de laag spachtelputz van het oppervlak af.
  • 2. Spachtelputz schuren: dit houdt in dat de vakman een schuurmachine gebruikt om het oppervlak glad te schuren.

Beide methodes zijn geschikt om spachtelputz te verwijderen, maar in beide gevallen komt er veel stof en ontstaat er een grote troep in huis. Het is dus wel handig als de kamers helemaal leeg zijn.

Pas op: wil je zelf stucwerk gaan verwijderen, doe dit dan erg voorzichtig. De kans is namelijk groot dat je het oppervlak beschadigt, en dan ben je nog verder van huis. Heb je hier geen ervaring mee, dan raden we je aan hiervoor een expert in te huren.

Spachtelputz glad stucen

Wil je de bende in huis voorkomen, dan is het alternatief om gewoon over de spachtelputz heen te stucen. Dit is bovendien een stuk goedkoper omdat de vakman minder lang bezig is. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het spachtelputz nog in goede conditie is.

Wat kost het om spachtelputz te verwijderen?

Het verwijderen van spachtelputz kost gemiddeld €30,- per uur. Hoe lang de vakman bezig is en de totale kosten van de stukadoor, hangen natuurlijk af van het formaat van het oppervlak.

Een alternatief is natuurlijk stucen over de oude laag spachtelputz heen. Het stucen kost gemiddeld €8,- tot €24,- per m², afhankelijk van de gekozen techniek, behangklaar of sausklaar stucen.

Prijs glad stucen 2024

Sausklaar stucwerk Prijs per m²*
Sausklaar stucwerk € 9,- tot € 24,-
Behangklaar stucwerk € 8,- tot € 17,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing. Benieuwd naar exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Spachtelputz laten verwijderen en besparen op de kosten?

Vergelijk offertes en vind de vakman met het beste aanbod!

Sausklaar of behangklaar stucwerk?

Wanneer de spachtelputz is verwijderd kan de muur glad worden gemaakt. Een vraag die je vaak naar voren hoort komen is dan:

‘Moet het sausklaar of behangklaar worden gestuukt?’

Bij sausklaar stucwerk wordt je muur geschikt gemaakt om gesaust, geschilderd of met een latexspuit behandeld te worden. Behangklaar stucwerk is klaar voor afwerking met behang en spackspuiten. Het ligt er dus net aan wat je met je muren wil gaan doen. Sausklaar stucwerk is een stuk arbeidsintensiever en hier betaal je dan ook naar.

Spachtelputz verwijderen stucadoor

Spachtelputz verwijderen en glad maken? Vergelijk gratis offertes!

Wil je graag spachtelputz in je woning laten verwijderen en de muren weer glad maken? Of wil je een specifiekere indicatie van de kostprijs weten?

Start nu gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel vrijblijvend en gratis. Je zit dus nergens aan vast. Je kan al je wensen bespreken en krijgt vervolgens een realistische prijsopgave.

Start nu je gratis aanvraag!