Besparen op de kosten van spackspuitwerk?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de prijzen!

Gratis - Vrijblijvend

Home Soorten stucwerk Spackspuitwerk

Spackspuitwerk kosten

Voor wie op zoek is naar een kwalitatieve en voordelige manier van stucen, is spackspuitwerk een goede optie. Spackspuitwerl kost gemiddeld €5,- tot €11,- per vierkante meter. De prijs van spackspuitwerk ligt over het algemeen lager dan de andere soorten stucwerk. Spackspuiten is geschikt voor zowel het plafond als de muren in diverse ruimtes.

Lees op deze pagina meer over spackspuitwerk, de toepassingsmogelijkheden, de prijsopbouw en de voordelen van spackspuitwerk.

Wat is spackspuitwerk?

Spackspuitwerk is een voordelige manier voor het stucen van muren en plafonds. Met behulp van een spuitmachine brengt de stukadoor het spackspuitwerk onder hoge druk aan op het oppervlak. Het spackspuiten wordt in twee lagen gedaan: de meslaag en de afkorrellaag. De meslaag zal het plafond of de muur egaliseren, waarna de afkorrellaag zorgt voor de afwerking. Hierin heb je de keuze uit verschillende korrelgroottes. Spackspuiten brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee:

 • Het is voordelig
 • De werkzaamheden gaan heel snel
 • Het kan in kleur worden aangebracht
 • Het is toepasbaar op vochtige ruimtes

spackspuiten

Spackspuitwerk prijzen 2024

De prijs die je betaald voor spackspuitwerk hangt af van het gekozen oppervlak, de ruimte waarin het stucwerk wordt aangebracht en de ervaring van de gekozen stukadoor. De kosten van spackspuiten liggen gemiddeld tussen de €5,- en €11,- per m2. Er zit een verschil in prijs, voor wit spackspuitwerk betaal je €5,- tot €9,- per m2 en voor spackspuitwerk met een kleur betaal je €7,- tot €11,- per m2.

Voor het aanbrengen van spackspuitwerk in een woonkamer van 30 m2 betaal je gemiddeld tussen de €150,- tot €330,-. Soms rekent een stukadoor een prijs per uur. Dit uurtarief ligt tussen de €30,- en €45,- per uur. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen.

Type spackspuitwerk Gemiddelde prijzen per m2*
Spackspuitwerk wit €5,- tot €9,-
Spackspuitwerk kleur €7,- tot €11,-

*Let op! Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal, arbeidskosten en btw.


Vergelijk offertes en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen


Prijsopbouw van spackspuitwerk

De totaal prijs voor het aanbrengen van spackspuitwerk bestaat uit drie delen. Een deel bestaat uit de arbeidskosten, een deel bestaat uit de materiaalkosten en het laatste deel bestaat uit de voorrijkosten.

De arbeidskosten wegen het zwaarst, deze zijn ongeveer 79% van de totaalprijs. De materiaalkosten zijn laag, omdat het materiaal simpel weg niet duur is. De materiaalkosten beslaan ongeveer 19% van de totaalprijs. De voorrijkosten zijn zoals altijd goed voor 2% van de totaalprijs. Hieronder vind je een overzicht van de prijsopbouw.

Spackspuitwerk: muren of plafond?

Spackspuiten is geschikt voor zowel het plafond als de muren. Hoewel je waarschijnlijk niet vaak stilstaat bij de staat van het plafond, heeft dit wel een grote invloed op de uitstraling van de ruimte. Je plafond voorzien van spackspuitwerk kost gemiddeld €270,- tot €330,-. Als deze vergeeld is of als er scheuren in het stucwerk ontstaan dan heeft dit een slordige indruk. Spackspuitwerk plafond zorgt voor een ruime uitstraling.

Spackspuitwerk op muren is ook populair. Een woonkamer heeft een gemiddelde oppervlakte van 30 m2, muren voorzien van spackspuitwerk in je woonkamer kost gemiddeld €150,- tot €330,-.Doordat je zelf de korrelgrootte bepaalt heb je een grote invloed op de uitstraling van het geheel. Als je zowel het plafond als de muren laat spackspuiten dan is het belangrijk dat alles goed wordt afgeplakt. Het zou zonde zijn als er tijdens het spuiten van het plafond nevel terecht komt op de pas gestuukte muren.

Fijne of grove korrel?

Een stukadoor kan spackspuitwerk aanbrengen met behulp van diverse korrelgroottes. Door deze zelf te kiezen bepaal je zelf hoe de muur eruit komt te zien. Wil je graag een rustige uitstraling? Dan is een fijne korrel de beste optie. Dit kost gemiddeld €5,- tot €9,- per m2.  Hierdoor blijven de muren iets meer op de achtergrond. Door ze ook een lichte kleur te laten spuiten creëer je optisch bovendien meer ruimte. Wanneer je juist houdt van uitgesproken kleuren en wilt dat de muren de aandacht trekken, dan is een grove korrel de beste optie. Dit kost gemiddeld €7,- tot €11,- per m2. Ook als de ondergrond niet helemaal egaal is, is een grove korrel de beste keuze. Deze verbergen namelijk eventuele oneffenheden.

Voorbereiding spackspuiten

Voordat de stukadoor kan beginnen met spackspuiten is het belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiding. Dit bestaat doorgaans uit twee belangrijke taken:

 • Het voorbehandelen van de ondergrond
 • Het afplakken van muren, vloeren en het afdekken van het meubilair

Wil je extra besparen op de kosten? Dan is het aan te raden om een aantal voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren. Door er voor te zorgen dat de ruimte leeg is en de vloeren afgeplakt zijn bespaar je de stukadoor een hoop tijd. Hierdoor vallen de kosten een stuk lager uit dan wanneer de stukadoor dit zelf uit moet voeren.

spackspuitwerk

Ondergrond voorbehandelen

Eén van de eerste taken die een stukadoor zal uitvoeren is het voorbehandelen van de ondergrond. Spackspuitwerk kan worden aangebracht op vele verschillende soorten ondergronden, maar hierop zijn een aantal uitzonderingen. Omdat het spackspuitwerk in een dunne laag wordt aangebracht, is het belangrijk dat de ondergrond goed egaal is. In de meeste gevallen kunnen kleine oneffenheden worden weggewerkt met behulp van de meslaag en een grove korrel, maar als het gaat om een ondergrond met grotere beschadigingen dan zal de stukadoor beginnen met raapwerk om de ondergrond weer vlak te maken. Ook worden eventuele vochtplekken of lijmresten behandeld, zodat deze na het spackspuiten niet langer zichtbaar zijn.

Afplakken

Het spackspuiten kan met de spuitmachine snel en effectief worden uitgevoerd. Het nadeel hiervan is wel dat er nevel ontstaat, dat terecht kan komen op de muur, de vloer en zelfs op het aanrecht, ramen of meubilair. Nevelvorming is helaas niet te voorkomen, daarom is het van groot belang dat alles in de ruimte zo goed mogelijk afgeplakt wordt. Indien gewenst voert de stukadoor dit voor je uit. Dan ben je er zeker van dat alles goed is afgedekt. Voor extra zekerheid raden wij aan om zoveel mogelijk meubilair weg te halen. Dit geeft de stukadoor bovendien voldoende ruimte om de werkzaamheden uit te voeren.

Besparen op de kosten van spackspuitwerk?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

Zelf doen of uitbesteden aan een stukadoor?

Als klanten willen besparen op hun renovatie, dan vragen zij ons of het mogelijk is om zelf hun plafond te spackspuiten. Wij zullen dit echter altijd afraden. Het inschakelen van een stukadoor biedt vele voordelen, en alleen dan ben je verzekerd van een optimaal resultaat. Zonder ervaring is het erg lastig om het oppervlak goed glad te krijgen, waardoor jij je misschien jarenlang stoort aan de oneffenheden in het plafond. De prijzen van het laten spackspuiten zijn het wat dat betreft helemaal waard. Dit is waarom wij van mening zijn dat het inschakelen van een stukadoorsbedrijf de beste optie is:

 • Je bespaart een hoop tijd en energie
 • Je weet zeker dat het afgeleverde resultaat volledig naar je smaak is
 • De kosten zijn een stuk lager dan het repareren van spackspuitwerk dat je zelf hebt aangebracht
 • Je hebt een garantie op het geleverde resultaat
Hoewel spackspuiten in de meeste gevallen voor een stootvast resultaat zorgt, zijn scheuren in sommige gevallen helaas onvermijdelijk. Heb je een nieuwbouw woning laten spackspuiten? Doordat de fundering nog gaat werken zijn kleine scheurtjes onvermijdelijk. Wanneer er scheuren zijn ontstaan is het gelukkig niet altijd noodzakelijk om het spackspuitwerk volledig te vervangen. In de meeste gevallen is een stukadoor in staat om dit goed te repareren. De prijzen voor het repareren van spackspuitwerk liggen gemiddeld tussen de €5,- tot €11,- per vierkante meter. We raden je wel aan het repareren door een vakman te laten doen. Klanten die zelf aan de slag gaan met het repareren van het spuitwerk blijven het werk vaak zien.

spackspuitwerk repareren

Verlaagd btw-tarief

Is je woning ouder dan 2 jaar en ben je geïnteresseerd in spackspuiten? Goed nieuws! Je betaalt in dat geval slechts 6% BTW over de arbeids- en materiaalkosten! Dit kan je in totaal tientallen tot wel honderden euro’s schelen, afhankelijk van de totale kosten. Dit is enkel van toepassing op woningen die bestemt zijn voor een permanente bewoning.

Voor het spuiten van vakantiewoningen betaal je dus wel het standaard BTW tarief van 21%. Ook het aanbrengen van andere soorten stucwerk betaal je slechts 6% BTW. Denk aan sierpleister, behangklaar– of sausklaar pleisterwerk.

Wat zijn de voordelen van spackspuitwerk

Spackspuitwerk is geschikt voor zowel nieuwbouw woningen als bij een renovatie van een bestaande woning. Spackspuiten wordt veel gedaan vanwege de aantrekkelijke prijzen, maar het spuitwerk brengt nog veel meer voordelenmet zich mee:

 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Is geschikt als toepassing op vele verschillende ondergronden
 • Het is in een zeer korte tijd aangebracht
 • Je kan het plafond of de muur in elke gewenste kleur laten spackspuitwerken
Als je benieuwd bent naar de vele mogelijkheden of toepassingen, dan staat een stukadoor je graag te woord. Neem in dat geval vrijblijvend contact op en ontvang offertes op maat!

Gratis offertes aanvragen

Vraag in 2 minuten diverse offertes aan via het contactformulier.

Snel geregeld!

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van stukadoorsbedrijven uit jouw regio.

Bespaar tot 40%

Kies een geschikte stukadoor en bespaar tot 40% op de kosten.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Spackspuitwerk is een voordelig type stucwerk en het kan in kleur worden aangebracht. De kosten van spackspuitwerk liggen rond de €5,- tot €11,- per m2. Bespaar op de kosten door een vakman bij jou in de buurt te zoeken!

Start nu gratis offerteaanvraag!

Door offertes aan te vragen en te vergelijken kun je tot wel 40% op de kostprijs besparen! De aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!