Besparen op de kosten van granol?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de prijzen!

Gratis - Vrijblijvend

Home Granol

Granol stucwerk

In de jaren ’70 enorm populair om je muren mee te stuken: granol. Tegenwoordig zie je dat dit materiaal weer veel vaker wordt aangebracht als stucwerk. Granol is een zeer sterk materiaal, waardoor het populair blijft. Granol stucwerk kom je vaak tegen in oude woningen, maar is alles behalve ouderwets en daarom brengen stukadoors het nog geregeld aan. Er zijn vele mogelijkheden waardoor het een populair type stucwerk is.

Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden en de prijs van granol stucwerk.Wat is granol stucwerk?

Terug van weggeweest: een granol muur! Granol is een sierpleister met een grove structuur. Het is te herkennen aan de putjes en groeven in de muur. Het is enorm betaalbaar, wat het een populaire keuze maakt. En dat terwijl het vroeger voornamelijk bekend stond als een luxe sierpleister!

Granol stucwerk is aan te brengen in verschillende patronen en structuren. Twee van de bekendste opties zijn het boomschorspatroon, waarbij de granol stuc horizontaal is aangebracht, en het waaierpatroon. Bij deze laatste optie brengt de stukadoor het granol stucwerk aan in draaiende bewegingen.

Let op: Dit soort stucwerk is in verschillende kwaliteiten aan te brengen. Het is belangrijk om te kiezen voor granol van een hoge kwaliteit, zodat het niet na een aantal jaar loslaat en afbladdert. Een ervaren stukadoor zou altijd granol stucen van hoge kwaliteit op je muren of plafonds.

Voordelen van granol stucwerk

 • Granol stucwerk heeft veel mogelijkheden. Het kan zowel aangebracht worden op muren en plafonds, binnen én buiten. De opties zijn eindeloos!
 • Kleurvast: de kleur van een granol muur zal na verloop van tijd niet veranderen door zonlicht. De kleur die je kiest is dus écht de kleur die je krijgt.
 • Duurzame keuze: granol stuc is een duurzame keuze omdat het lang mee gaat. Kleine beschadigingen vallen door de structuur niet eens op!
 • Overschilderbaar: het materiaal is volledig overschilderbaar. Als je over een paar jaar toch een andere kleur op je muur wilt, dan kan dat gewoon!

Zitten er ook nadelen aan granol?

Natuurlijk heeft elke keuze zijn eigen voor- en nadelen. Zo is het repareren van een granol muur wat lastig omdat de structuur lastig na te maken is. Daar staat wel weer tegenover dat je beschadigingen juist minder snel ziet, omdat het gewoon onderdeel kan zijn van de structuur! Granol verwijderen is lastig en geeft een grote puinhoop in huis. Maar wees niet bang: wil je op een later moment toch een gladde muur? Dan kun je gewoon over de laag granol heen stucen!

Besparen op de kosten van Granol?

Vergelijk offertes en vind de vakman met het beste aanbod!

Wat kost het aanbrengen van granol?

De kosten voor het aanbrengen van granol stuc zijn van verschillende factoren afhankelijk. Zo moet je rekening houden met het type ondergrond en het soort pleisterwerk dat op muren op plafonds zit.

Voor het aanbrengen van granol als sierpleister wordt vaak een prijs per m² gerekend. Hou rekening met een prijs van € 12,- tot € 25,- per m². Deze prijs is inclusief materiaal, kosten van de stukadoor en btw.

Wil je liever granol laten aanbrengen met een mooi kleurtje? Dit kan tegen een meerprijs van ongeveer €2,- per m²

Granol stucwerk prijs 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijs
Granol aanbrengen €12,- tot €25,- per m²
Gekleurd granol aanbrengen Meerprijs van €2,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing. Benieuwd naar exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Tip: wist je dat je mogelijk in aanmerking komt voor een verlaagd btw-tarief? Als je huis ouder is dan 2 jaar dan betaal je de stukadoor slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21%.

Granol aanbrengen: de werkwijze

Benieuwd hoe de vakman granol stucwerk aanbrengt? Hieronder leggen we het stappenplan voor je uit. Zo krijg je een duidelijk beeld van de werkwijze. De duur hangt af van het totale oppervlak, maar de werken kunnen al vaak in 1 dag afgerond worden.

 • Stap 1: de voorbereiding neemt aardig wat tijd in beslag. Alles wordt goed afgedekt, de vloer, de plinten en muren of plafonds die niet behandeld worden. Daarna maakt de vakman de muur stof- en vetvrij en dicht hij alle gaten, naden en kieren.
 • Stap 2: daarna brengt de vakman granol aan op de muren. Binnen een kwartier na het aanbrengen van de granol creëert hij al het reliëf, omdat het anders te veel opdroogt.
 • Stap 3: tot slot volgt de afwerking. De vakman ruimt zijn spullen op en zorgt ervoor dat de kamer weer netjes wordt achtergelaten.

Zelf granol aanbrengen of uitbesteden?

Hoewel het plaatsen van granol misschien eenvoudig lijkt, is dat het zeker niet. We raden daarom altijd aan een ervaren stukadoor in te schakelen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat de beschadigingen aan de muur ontstaan of dat het oppervlak niet goed egaal is. In de praktijk zien we vaak dat doe-het-zelvers onnodig veel materiaal gebruiken en daardoor ook duurder uit zijn.

De voordelen van een ervaren stukadoor:

 • 1. Je krijgt advies van een ervaren vakman.
 • 2. Granol is snel en vakkundig aangebracht.
 • 3. Je krijgt garantie op het geleverde werk en het materiaal.
 • 4. Je bespaart jezelf energie en waarschijnlijk frustraties.

granol stucwerk

Besparen op het aanbrengen van granol stucwerk? Vergelijk gratis offertes!

Lijkt granol je een interessante optie toe als sierpleister? Granol is beschikbaar in vele opties waardoor het helemaal naar jouw wensen is aan te passen. Benieuwd of er een stukadoor in jouw buurt granol kan aanbrengen?

Start nu gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk tot 5 gratis offertes van stukadoors bij jouw in de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot 40% door offertes aan te vragen! De aanvraag is geheel vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!