granol stucwerk

Granol

In de jaren ’70 enorm populair om je muren mee te stuken: granol. Tegenwoordig zie je dat dit materiaal weer veel vaker wordt aangebracht als stucwerk. Granol is een zeer sterk materiaal, waardoor het populair blijft. Op zoek naar een stukadoor in jouw regio is die dit kan aanbrengen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je offertes van stukadoors bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten! Je aanvraag is geheel vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden en de prijs van granol.

Wat is granol?

Terug van weggeweest: granol als stucwerk op je muren. Granol blijkt alles behalve ouderwets te zijn, waardoor het nog geregeld door stukadoors wordt aangebracht! Het kan zowel op muren als op plafonds worden aangebracht.

Granol is geschikt voor zowel je binnenmuren als je buitenmuren. Het is een sierpleister met een grove structuur. Je herkent het dan ook vast aan de putjes en de groeven die granol heeft. Granol is zeer betaalbaar, terwijl het vroeger als een luxe sierpleister bekend stond.

Granol is aan te brengen in verschillende structuren. De twee bekendste zijn het boomschorspatroon en het waaierpatroon.

Dit soort stucwerk is in verschillende kwaliteiten aan te brengen. Het is belangrijk om te kiezen voor granol van een hoge kwaliteit, zodat het niet na een aantal jaar los laat en afbladdert. Een ervaren stukadoor zou altijd granol van hoge kwaliteit stucen op je muren of plafonds.

Wat kost het aanbrengen van granol?

De kosten voor het aanbrengen van granol zijn van verschillende factoren afhankelijk. Zo moet je rekening houden met het type ondergrond en het soort pleisterwerk dat op muren op plafonds zit.

Voor het aanbrengen van granol als sierpleister wordt vaak een prijs per m² gerekend. Hou rekening met een prijs van € 12,- tot € 25,- per m². Deze prijs is inclusief materiaal, arbeidskosten en btw.

Het komt voor dat een stukadoor een prijs per uur rekent, dit gebeurt vaak wanneer het om een ingewikkelde klus gaat. Voor een uurtarief wordt een prijs tussen de € 30,- en € 45,- per uur berekent.

Kenmerken op een rij

Twijfel je of granol iets voor op jouw muren of plafonds is? Laten we even alle punten op een rij zetten:

  • Vele mogelijkheden. Met granol kun je vele kanten op als het gaat om kleur en structuur. Het is helemaal aan te passen naar jouw wensen!
  • Duurzaam. Door de structuur van granol vallen eventuele beschadigingen niet snel op.
  • Kleurvast. Je ziet niet snel kleurverschillen met granol. Koken en roken heeft wel invloed op de kleur.
  • Overschilderbaar. Na een tijdje toch zat van de kleur? Granol is makkelijk over te schilderen met muurverf.
  • Reparatie. Doordat de kleur van granol in de loop der jaren veranderd, is het helaas wel moeilijk om bij het repareren de oude kleur terug te krijgen.
  • Verwijderen van granol. Het verwijderen van granol is mogelijk, maar wel lastig. De beste oplossing hiervoor zou zijn om er een nieuwe laag over te stucen.

Besparen op het aanbrengen van spachtelputz? Vergelijk gratis offertes!

Lijkt granol je een interessante optie toe als sierpleister? Granol is beschikbaar in vele opties waardoor het helemaal naar jouw wensen is aan te passen. Benieuwd of er een stukadoor in jouw buurt granol kan aanbrengen?

Start nu gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk tot 5 gratis offertes van stukadoors bij jouw in de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot 40% door offertes aan te vragen! De aanvraag is geheel vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!