Vind de beste stukadoor voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Home Muren stucen

Muren stucen

Op zoek naar een manier om je muren netjes af te werken? Laat de muren stucen! Stucwerk is mogelijk op verschillende manieren: zo kies je gemakkelijk wat bij je past. Ga je voor een gladde, moderne uitstraling of kies voor siervolle spachtelputz! Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk meerdere offertes van stukadoors bij jou in de buurt. Vergelijk meerdere prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de kosten van je stucwerk.

Op deze pagina leest je meer over de mogelijkheden van muren stucen. Ook lees je meer over de voordelen en de kosten.Waarom muren stucen?

Het stucen van muren wordt al jarenlang gedaan. Het heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van schilderen of behangen. Zo zijn muren door stucen perfect strak te krijgen. Hierdoor verdwijnen oneffenheden en lijkt de ruimte groter dan dat hij is. Natuurlijk hoef je de muur niet perfect glad te stucen: stukadoren is mogelijk in verschillende structuren.

Dit zijn de grootste voordelen van het stucwerk:

  • Een strakke muur laat de ruimte veel groter lijken.
  • Oneffenheden in muren zijn door stucen eenvoudig weg te werken.
  • Muren stucen kan in verschillende structuren.
  • Als u een muur laat stucen gaat het langer mee dan schilderwerk.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes

muren stucen

Wat kost muren stucen?

Wil jij je wanden afwerken met stucwerk? Dan ben je vast benieuwd naar de prijs: wat kost muren stucen? Een muur stucen kost gemiddeld €8,- tot €22,- per m². Kies je ervoor om de muur glad te stucen met een kleurtje, dan ligt de prijs hoger dan wanneer je kiest voor wit.

Wil je liever wat structuur op de wanden aanbrengen?

Laat je wanden dan stucen met sierpleister, zoals spachtelputz, granol of rustiekputz. Dit kost gemiddeld €12,- tot €25,- per m². Een andere optie is spackspuitwerk: dit kost ongeveer €5,- tot €15,- per m². Wil je de muur stucen en daarna zelf verven? Muren sausklaar stucen gaat ongeveer €9,- tot €24,- per m² kosten.

Kosten muren stucen 2024

Type
stucwerk
Gemiddelde prijzen per m²
(incl. materiaal, arbeidskosten en btw)*
Muur glad stucen €8,- tot €22,-
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol) €12,- tot €25,-
Spackspuitwerk €5,- tot €15,-
Muur sausklaar stucen €9,- tot €24,-
Muur behangklaar stucen €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Betonstuc Vanaf €100,- per m²
Tadelakt Vanaf €175,- per m²

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m². Vraag voor een exacte prijsberekening gratis offertes aan.

Muren stucen en besparen op de kosten?

Vind eenvoudig en snel de stukadoor met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Renovatie of nieuwbouw stucen?

Muren stucen wordt veel gedaan tijdens een renovatie. Zo laten steeds meer mensen de muur in de badkamer stucen in plaats van betegelen. Hierdoor lijkt een kleine ruimte een stuk groter. In theorie kun je bij een renovatie alle wanden laten stucen: in de badkamer, het toilet, de woonkamer of slaapkamer. Kies je er inderdaad voor om de muur in een vochtige ruimte te stucen, gebruik dan stucwerk dat watervast is.

Maar muren stucen bij een nieuwbouw woning is ook een mogelijkheid!

Als je in één keer alle muren laten stucen ben je voor de komende jaren klaar: je huis ziet er mooi en verzorgd uit. Bovendien is het stucwerk stootvast dus gaat het lang mee. Het vereist ook veel minder onderhoud dan schilderwerk.

Welke opties heb je?

Wil jij binnenkort je muur laten stucen? Er zijn dan verschillende mogelijkheden: kies wat goed bij jou past. Voor een moderne uitstraling kun je je bakstenen muur glad stucen. Wil je juist liever een meer traditionele uitstraling in huis, dan is sierpleister een beter idee.

Hieronder lees je meer over de vele mogelijkheden bij het stucen van je wanden. Wil jij binnenkort ook een stukadoor inschakelen? Start dan nu je gratis offerteaanvraag en bespaar!

1. Muur glad stucen

Heel veel mensen kiezen ervoor om hun muur volledig glad te stucen. Dit heeft een aantal voordelen. Allereerst zijn oneffenheden met glad stucwerk heel gemakkelijk weg te werken. Een ander belangrijk voordeel, is dat de kosten van muren glad stucen een stuk lager zijn. Hierdoor is het één van de meest goedkope opties.

Wil je de muren in een nieuwbouw huis stucen?

Dan is glad stucwerk ook een betere optie. Een nieuw huis gaat namelijk nog ‘werken’. Hierdoor is het onvermijdelijk dat er kleine scheurtjes in het stucwerk ontstaan. Bij glad stucwerk zijn kleine scheurtjes gemakkelijker te herstellen.

2. Muren stucen met sierpleister

Natuurlijk is sierpleister altijd een mogelijkheid. Net als met glad stucwerk, verbergt sierpleister heel veel oneffenheden in de muur. Er zijn bovendien verschillende soorten sierpleister te kiezen: met verschillende korrelgroottes en patronen. Zo kies je dus eenvoudig iets dat past bij jouw eigen stijl.

Dit zijn de mogelijkheden bij sierpleister:

  • Spachtelputz: grof stucwerk met een korrel. De korrelgrootte varieert van 0,5 tot 4 millimeter. Het is stoot- en boenvast, aan te brengen in verschillende kleuren en geschikt voor binnen- en buitenstucwerk.
  • Granol: in granol ontstaan groeven en puntjes, wat een heel sierlijk uiterlijk heeft. Hierbij zijn veel verschillende patronen mogelijk.
  • Rustiekputz: vergelijkbaar met spachtelputz, maar oogt vaak iets rustiger. Is eenvoudig te onderhouden en wordt veel gebruikt om muren te herstellen.

muur stucen

3. Muren stucen en sauzen

Wil je zelf je muren nog afwerken door te verven? Dan kun je eerst de muur laten stucen en daarna sauzen. Dit noemen we ook wel sausklaar stucwerk. Wil je de muur sausklaar laten stucen, dan krijgen uw wanden een extra behandeling.

De vakman maakt de wanden haaks en recht, zodat oneffenheden straks niet meer opvallen. Na het stucen van de muren zal hij het oppervlak brengt hij nog één dunne pleisterlaag aan. Zo strijkt hij alle laatste oneffenheden glad. Hierna zijn jouw wanden helemaal klaar om te schilderen, sauzen of spuiten.

4. Behangklaar stucen

Een alternatief is behangklaar stucen. Dit houdt in dat je na het stucen de muur zelf nog afwerkt met behang of eventueel spackspuiten. Muren behangklaar stucen is goedkoper dan sausklaar.

Waarom?

Omdat je met behang en spackspuiten zelf nog kleine oneffenheden verbergt. Hierdoor worden er minder eisen gesteld aan het stucwerk. Doordat het stukadoorsbedrijf minder tijd kwijt is, liggen de kosten voor het muren stucen lager!

Muur laten stucen door een stukadoor?

Vergelijk gratis de prijzen van meerdere specialisten en bespaar op de kosten!

Buiten stucen met cement?

Je hoeft natuurlijk niet alleen de wanden binnen te stucen: het is ook een optie om de muur buiten te stucen met cement. Dit geeft je huis een hele strakke en moderne uitstraling. Tegenwoordig wordt er cement gebruikt bij het stucen van de buitenmuren, zodat het langer meegaat en heel goed bestand is voor buitenmuren.

Naast de buitenmuren van je woning, zijn er nog meer muurtjes die je kunt laten stucen met cement. Wat dacht je van een gemetselde border voor je planten? Door deze te stucen met cement krijg je automatisch een hele strakke en moderne tuin.

Ook plafond stucen?

Om de binnenkant van je woning helemaal af te werken, is het ook een optie om het plafond te stucen. Voor het stucwerk op het plafond heb je wederom de keuze uit heel veel verschillende afwerkingen. Glad of structuur stucwerk is een mogelijkheid. Daarnaast kiezen heel veel mensen voor schuurwerk.

Wat is dat?

Hierbij laat je het plafond of de muur schuren na stucen. Er ontstaat een heel bijzonder patroon op het oppervlak, wat een heel erg luxe uitstraling geeft.

Muren laten stucen of zelf doen?

Wil jij je muur vlak stucen en vraag je jezelf af of je dit zelf kan doen? Wij raden je altijd aan om je hiervoor een ervaren stukadoor in te schakelen. Het stucen van muren ziet er misschien gemakkelijk uit, maar dat is het zeker niet. Zonder ervaring blijkt het heel erg moeilijk om de muren perfect recht te krijgen. In de praktijk zien we dat doe-het-zelf klussers vaak veel meer tijd en geld kwijt zijn aan materialen om hun muur goed glad te krijgen. Zeker als ze erna nog een vakman inschakelen om de eerder gemaakte fouten te herstellen.

Wil je het toch zelf proberen? Zorg dan voor een goede voorbereiding en dat je alle benodigde materialen in huis hebt.

Gratis offertes vergelijken

Vraag in 2 minuten diverse offertes aan via het contactformulier.

Snel geregeld!

Vergelijk op uw gemak gratis offertes van stukadoorsbedrijven uit jouw regio.

Bespaar tot 40%

Kies een geschikte stukadoor en bespaar tot 40% op de kosten.

muren stucen stukadoor

Vergelijk stukadoors en bespaar!

Op zoek naar een stukadoor bij jou in de buurt? Of jij je muur wilt stucen met een betonlook, sierpleister of juist gaat voor een perfect gladde muur: met een stukadoor ben je verzekerd van het mooiste resultaat!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Start nu jouw gratis offerteaanvraag!

Start nu je gratis aanvraag!