Hulp nodig bij je aanvraag?

085 500 1301

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

16 stukadoors in Huizen

Een overzicht van alle stukadoors in Huizen

Gratis offertes aanvragen Vergelijk offertes en bespaar!

In Huizen zijn 16 stukadoors beschikbaar. Onderstaand een overzicht van stukadoorsbedrijven bij jou in de regio. Iedere stukadoor op Stukadoorgids.nl is getoetst bij de Kamer van Koophandel.

De plaats Huizen is gelegen in de provincie Noord-Holland en heeft 41432 inwoners, bestaande uit 20119 mannen en 21313 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 41 jaar. In totaal heeft Huizen 17980 huishoudens. Per 1124 huishoudens is er 1 stukadoor beschikbaar.

Je schakelt een stukadoorsbedrijf in voor het aanbrengen van o.a. sierpleister, spackspuitwerk en spachtelputz. Benieuwd naar de prijzen voor het stucen van plafonds of muren? Vergelijk gratis meerdere stukadoors uit ons overzicht. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Bespaar tot 40%! Vraag 6 gratis offertes aan.

Vergelijk gratis 6 bedrijven uit onze bedrijvengids.

stukadoor Huizen

Stukadoorgids.nl, vind de beste stukadoor in Huizen

Wil je binnenkort je huis laten stucen? Of is het hoog tijd om het bestaande stucwerk op de muren te laten repareren? Als je op zoek bent naar een stukadoor uit Huizen dan helpen wij je graag! Op deze pagina vind je een lijst met alle stukadoorsbedrijven uit je eigen regio! Elke stukadoor in deze lijst is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Wij geven je de mogelijkheid om de prijzen en bijkomende kosten van een aantal bedrijven met elkaar te vergelijken. Doordat je inzicht krijgt in de verschillende prijzen weet je zeker dat je nooit teveel betaalt! Bovendien bespaar je dankzij deze werkwijze al snel tot ruim 40% op de totale kosten!

Benieuwd wat het stucen je gaat kosten? Of ben je nieuwsgierig naar alle mogelijkheden van het inschakelen van een stukadoorsbedrijf? Vraag dan via de offertepagina gratis en vrijblijvend een aantal offertes aan!

Gratis offertes vergelijken, waar op letten?

Het vergelijken van offertes kan je veel voordelen opleveren, maar dan is het wel belangrijk dat je niet alleen let op de totaalprijs. De offertes verschillen van elkaar, daarom is het belangrijk om ook rekening te houden met de voorwaarden en eventuele bijkomende kosten. Wij raden je daarom altijd aan om bij het vergelijken van offertes rekening te houden met de volgende onderdelen:

 • Bijkomende kosten. Hierbij kun je denken aan de voorrijkosten, maar ook eventuele afvoerkosten. Deze kosten verschillen per bedrijf, dus het is verstandig om hier bij het vergelijken rekening mee te houden
 • Het starttarief. Wanneer je een kleine ruimte wilt laten stucen, rekent het stukadoorsbedrijf vaak een starttarief. Dit komt nog bovenop de kosten voor het stucen zelf. Ook dit starttarief verschilt per stukadoor
 • Garantie. Goedkoop is duurkoop, wordt wel eens gezegd. Het goedkoopste stukadoorsbedrijf hoeft namelijk helemaal niet de beste optie te zijn! Door te letten op de keurmerken kies je een stukadoorsbedrijf dat vakwerk aflevert. Let bijvoorbeeld op of de bedrijven zijn aangesloten bij de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven of bij Stichting Afbouwkeur.

Wat doet een stukadoorsbedrijf?

Een stukadoorsbedrijf voert vele verschillende werkzaamheden voor je uit. De meest bekende klus is waarschijnlijk het egaliseren van muren of plafonds. Dit geeft de ruimte een strakke uitstraling waardoor het een stuk groter oogt. Dit is echter niet het enige wat een stukadoor voor je kan betekenen. Wat dacht je van het aanbrengen van buitenbepleistering? Pleisterwerken op de buitenmuur bieden vele voordelen op het gebied van isolatie en bescherming van de gevel. Andere werkzaamheden die een stukadoor uitvoert zijn het aanbrengen van saus- of behangklaar stucwerk en repareren van pleisterwerken. Ook het aanbrengen van sierlijsten op de muur of het plafond behoort tot de vele mogelijkheden.


Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vergelijk aanbieders uit onze gids en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen


Wat kost een stukadoor?

Als je geïnteresseerd bent in het inschakelen van een stukadoorsbedrijf, dan ben je waarschijnlijk erg benieuwd naar de totale kosten. Deze worden bepaald door een aantal factoren, waaronder de arbeidskosten en de materiaalkosten. Op de arbeidskosten bespaar je eenvoudig door de prijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Ook op de materiaalkosten bespaar je eenvoudig, door te kiezen voor een voordelig soort stucwerk.

Maar wat kost het stucen ongeveer?

De prijzen van het stucen zijn afhankelijk van het type stucwerk dat je laat uitvoeren. Spuitpleister is een voordelige keuze en kost ongeveer €5,- tot €15,- per vierkante meter. Voor het stucen van het plafond betaal je doorgaans meer, tussen de €5,- en €23,- per vierkante meter. Dit komt vooral doordat het plafond een stuk lastiger te bereiken is dan de muur. Wil je precies weten wat het gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een aantal offertes aan!

Prijstabel stucwerk

Type stucwerkGemiddelde prijzen per m² (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)*
Spuitpleister€5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk€8,- tot €17,-
Plafond stucen€5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk€9,- tot €24,-
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€12,- tot €25,-
Schuurwerk€14,- tot €26,-
Raapwerk€15,- tot €30,-
Gevelpleister zonder isolatie€65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie€95,- tot €125,-
BetonstucVanaf €100,- per m²
TadelaktVanaf €175,- per m²

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m². Vraag voor een exacte prijsberekening vrijblijvend offertes aan.

Verlaagd btw-tarief?

Als je grote oppervlakken wilt laten stucen, dan kunnen de prijzen aardig oplopen. Wanneer je woning ouder dan 2 jaar is, heb je mazzel: in dat geval krijg je korting op het BTW-tarief van de werkzaamheden! In plaats van de gebruikelijke 21% hoef je het stukadoorsbedrijf slechts 6% BTW te betalen. Dit verlaagde BTW-tarief is geldig voor zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten, ook de voorbereidende en afrondende werkzaamheden vallen hieronder. Kies je ervoor het oppervlak te betegelen of behangen, dan betaal je hierover wel 21% BTW.

Meer informatie over het verlaagde BTW-tarief vind je op de site van de Belastingdienst.Droogtijd

In de meeste gevallen maakt een stukadoorsbedrijf gebruik van natte pleisterwerken. Dit houdt in dat je rekening moet houden met een droogtijd voordat je kunt beginnen met de wandafwerking. Het drogen van stucwerk dient zo natuurlijk mogelijk te gebeuren. Als dit niet op de juiste manier gedaan wordt, dan is het risico op scheurvorming een stuk groter. Om jezelf de kosten voor het repareren te besparen is het dan ook verstandig om gewoon geduld te hebben. Wat je wel kunt doen is zorgen voor een natuurlijke binnentemperatuur en voldoende ventilatie.

Plafonds stucen

Het stucen van het plafond is een goede manier om de uitstraling van de woon- of slaapkamer flink op te knappen. Hierdoor lijkt de kamer een stuk hoger en rustiger, wat het woongenot een stuk verhoogt. De prijzen voor het stucen van het plafond liggen doorgaans hoger dan de kosten voor het bepleisteren van muren. Dit heeft te maken met de extra voorbereiding die er nodig is en de bereikbaarheid van het oppervlak. Je hebt de keuze uit verschillende soorten afwerkingen, zoals sierpleister, spuitwerk of glad stucwerk. Een stukadoor uit Huizen voorziet je graag van meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

muren stucen Huizen

Muren stucen

Het stucen van muren gebeurt doorgaans op twee verschillende manieren:

 • Stucen als onderlaag
 • Stucen als eindafwerking
In het eerste geval gebruik je het stucwerk als onderlaag. Dit betekent dat de muur na het egaliseren nog afgewerkt moet worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan behang- of sausklare pleisterwerken. Dit is een geschikte optie als de muren licht beschadigd zijn geraakt of als je toe bent aan iets nieuws. Wil je graag stucwerken aanbrengen waar geen afwerking meer bij nodig is? Ook dat is een mogelijkheid! Door te kiezen voor een gekleurde laag sierpleister is de ruimte volledig afgewerkt en hoef je zelf niets meer af te werken.

Buitenmuur stucen

Het is ook een optie om een stukadoorsbedrijf in te schakelen voor het stucen van de buitenmuur. Dit kom je in Huizen steeds vaker tegen. Het stucen van de gevel zorgt voor een prachtig en stijlvol resultaat. Bovendien is het stucwerk goed te combineren met het aanbrengen van isolatiemateriaal, waarmee je de isolatiewaarde van het huis flink kunt verbeteren! Doordat je flink gaat besparen op de energiekosten is het stucen van buitenmuren een waardevolle investering. Je hebt hierbij de keuze uit een aantal pleisterwerken: een gepleisterde plint, schuurwerk of spachtelputz.

Een gepleisterde plint wordt tegenwoordig gebruikt voor het bedekken van het onderste metselwerk. De onderste stenen moeten grondwater kunnen weren, en daarom worden hier vaak gebakken stenen voor gebruikt. Om het kleurverschil te verbergen is het mogelijk dit af te werken met een gepleisterde plint.

Stucwerk repareren

In sommige gevallen ontstaan er na verloop van tijd scheuren in het stucwerk. Vaak kun je dit niet voorkomen, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwbouwhuis hebt laten stucen en de fundering hiervan begint te werken. Natuurlijk wil je het liefst dat deze beschadigingen zo snel mogelijk hersteld worden, daarom kun je een stukadoor uit Huizen inschakelen voor het repareren van het bestaande stucwerk. Glad stucwerk is erg eenvoudig te repareren en er is dan ook niets terug te zien van de beschadigingen. Bij sierpleister is het repareren een stuk ingewikkelder. Dit heeft te maken met het feit dat de structuur nagemaakt moet worden.

Soorten stucwerk

Zoals al eerder benoemd werd heb je de keuze uit verschillende soorten stucwerk. Waar de één houdt van een strakke uitstraling wil de ander graag een uniekere uitstraling. Welke soort pleister de beste keuze voor je is, is daarom grotendeels afhankelijk van het budget en je eigen voorkeur. Alle pleisterwerken hebben bovendien hun eigen voor- en nadelen. Je hebt onder meer de keuze uit: spackspuitwerk, behang- of sausklaar pleisterwerk en sierpleister. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden of wil je graag een persoonlijk advies? Vraag dan gratis offertes aan bij een aantal bedrijven uit je regio. Een ervaren stukadoor kan je van meer informatie voorzien.

spackspuitwerk Huizen

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is een populaire keuze en is relatief voordelig. Dit komt met name door de manier van aanbrengen. Spackspuitwerk wordt namelijk met een spuitmachine onder hoge druk op het plafond of op de muur aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het pleisterwerk in korte tijd is aangebracht, waardoor je minder arbeidskosten betaalt dan wanneer je bijvoorbeeld raapwerk laat aanbrengen. Het spackspuitwerk bestaat uit twee lagen: de meslaag en de afkorrellaag. Spackspuitwerk brengt diverse voordelen met zich mee, zoals bijvoorbeeld:

 • Spackspuitwerk is erg voordelig
 • Spackspuitwerk is in relatief korte tijd aangebracht
 • De droogtijd is doorgaans een stuk korter
 • Spackspuitwerk is in de kern gekleurd, waardoor er geen kleurverschil is bij beschadigingen

Behangklaar stucwerk

Voor de fanatieke klusser die graag zelf het oppervlak nog wil afwerken, is er de keuze uit onder meer behangklaar en sausklaar stucwerk. Behangklaar is een voordeliger keuze dan sausklare pleisterwerken. Wanneer je nog wilt behangen, is het minder belangrijk dat het oppervlak perfect egaal is, omdat dit door het behang nog weggewerkt wordt. Daardoor is er een minder dikke laag pleisterwerk nodig. Ben je benieuwd naar de voordelen van behangklaar stucwerk?

 • Het stucen is erg voordelig
 • Het is een goede ondergrond voor het behang
 • De werkzaamheden nemen weinig tijd in beslag
 • Het stucwerk heeft een korte droogtijd

Sausklaar stucen

Wanneer je wilt gaan sausen, is een behangklare ondergrond niet de beste optie. Hierbij blijven er lichte oneffenheden zichtbaar. Dat is geen probleem als je wilt behangen, maar als je wilt sausen is het belangrijk om de muur perfect egaal te maken. Daarom kun je zowel het plafond als de muur sausklaar laten stucen. Ook dit brengt een hoop voordelen met zich mee, zo is het oppervlak bijvoorbeeld ook geschikt om te betegelen.

 • Je creëert een egaal en strakke uitstraling
 • Het oppervlak is geschikt voor sausen, betegelen en behangen
 • Het oppervlak is eenvoudig schoon te maken
 • Je kunt de afwerking gemakkelijk veranderen

stucwerk Huizen

Sierpleister

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je het liefst al het werk uit handen geeft en dat je het niet ziet zitten om het plafond zelf nog te sausen. Voor deze klanten raden wij aan te kiezen voor sierpleister. Dit is verkrijgbaar in vele verschillende soorten, waardoor er voor ieder wat wils is. Elke soort sierpleister heeft zijn eigen voor- en nadelen en, misschien nog belangrijker: z’n eigen uitstraling. Je hebt de keuze uit onder meer spachtelputz, rustiekputz en granol.

 • Je hoeft niets meer af te werken
 • Bij sierpleister kies je een korrelpleister naar keuze
 • Je creëert een unieke uitstraling
 • Er is de keuze uit vele verschillende soorten kleuren

Spachtelputz

Steeds meer klanten kiezen voor spachtelputz. Dat is niet gek, want dit heeft een mooie uitstraling en is erg betaalbaar! Spachtelputz is geschikt voor zowel wandafwerking als plafondafwerking en heeft een redelijk grove korrel. Deze korrelpleister ontstaat door steenkorreltjes die in de spachtelputz is verwerkt en de grootte hiervan varieert tussen de 0,5 tot 4 millimeter. Voor een goede afwerking kun je ervoor kiezen om de spachtelputz in een bepaalde kleur aan te laten brengen, zodat je zelf niets meer hoeft te sausen.

Rustiekputz & granol

Hoewel spachtelputz één van de populairste keuzes is, wordt ook rustiekputz en granol steeds vaker gekozen. Beide pleisterwerken hebben een unieke structuur. Vooral granol heeft een erg retro uitstraling. Dit werd in de jaren ’70 namelijk enorm veel gebruikt en tegenwoordig is deze structuur weer helemaal hip. Rustiekputz heeft een iets minder grove structuur en is een erg praktische keuze. Rustiekputz is namelijk boen- en stootvast, waardoor de kans op beschadigingen erg klein is. Rustiekputz wordt in Huizen zowel op de binnen- als buitenmuur toegepast.

Tadelakt & betonstuc

Overweeg je om de badkamer te stucen? Twee stucwerken die erg geschikt zijn voor natte ruimtes zijn tadelakt en betonstuc. Met betonstuc creëer je de moderne betonlook die op het moment erg populair is. Betonstuc bestaat uit een mortel van cement, betondeeltjes en hars. Het is mogelijk om betonstuc in een hele dunne laag aan te brengen. Dat is maar goed ook, want betonstuc is vaak erg zwaar. Het is daarom belangrijk dat de muur sterk genoeg is om dit pleistermateriaal te kunnen dragen.

Schuurwerk

Schuurwerk kan in principe in ieder interieur toegepast worden. Het is op basis van gips, waardoor dit ook geschikt is voor natte ruimtes. Hierbij maakt de stukadoor gebruik van een spons, waarmee hij het pleisterwerk in cirkelvormige bewegingen aanbrengt. Dit geeft een bijzonder effect op de muur of op het plafond. Het is echter niet stootvast, en het repareren van schuurwerk is niet eenvoudig. Daarom is het verstandig om het schuurwerk naderhand te beschilderen. Dit geeft het namelijk een extra laag bescherming, waardoor de kans op beschadigingen kleiner is.

raapwerk Huizen

Raapwerk

Het raapwerk is erg geschikt voor muren en plafonds die heel erg scheef staan. Met het raapwerk is het namelijk mogelijk om pleisterwerken tot wel 5 centimeter dik aan te brengen. Hiermee maken ze het oppervlak weer compleet waterpas. Dit zorgt ervoor dat de ruimte er groter en strakker uit ziet. Het wordt veelal toegepast bij badkamerrenovaties. Bij het verwijderen van tegels ontstaan er namelijk grote beschadigingen aan het oppervlak. Heb je geen grote problemen met de muur maar zijn er sprake van kleine oneffenheden of gaten? In dat geval is standaard pleisterwerk een betere optie.

Voordelen inschakelen vakman

 • Je bespaart jezelf veel tijd en energie
 • Je weet zeker dat je tevreden bent met het eindresultaat
 • Je hebt een garantie op het geleverde werk
 • Je krijgt een persoonlijk advies van een erkend stukadoor uit Huizen

Bespaar tot 40% op je investering

Vergelijk gratis diverse stukadoors uit Huizen.

Gratis offertes aanvragen


Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van pleisterwerk? Nieuwsgierig naar de prijzen van de verschillende stucwerken? Of wil je graag weten wat een stukadoorsbedrijf precies voor je kan betekenen? Een stukadoor uit ons netwerk staat met alle plezier voor je klaar! Vraag via de offertepagina gratis diverse offertes aan. De service is kosteloos en volledig vrijblijvend. Je krijgt dan zo snel mogelijk offertes op maat toegestuurd, die je vervolgens zelf vergelijkt op basis van prijs en aanbod. Kies de stukadoor die het beste bij je past en bespaar tot wel 40% op de totale kosten!