Hulp nodig bij je aanvraag?

085 500 1301

Ma - Vr 8:30 tot 17:00 uur

53 stukadoors in Hilversum

Een overzicht van alle stukadoors in Hilversum

Gratis offertes aanvragen Vergelijk offertes en bespaar!

In Hilversum zijn 53 stukadoors beschikbaar. Onderstaand een overzicht van stukadoorsbedrijven bij jou in de regio. Iedere stukadoor op Stukadoorgids.nl is getoetst bij de Kamer van Koophandel.

De plaats Hilversum is gelegen in de provincie Noord-Holland en heeft 87830 inwoners, bestaande uit 42738 mannen en 45092 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 41 jaar. In totaal heeft Hilversum 41877 huishoudens. Per 790 huishoudens is er 1 stukadoor beschikbaar.

Je schakelt een stukadoorsbedrijf in voor het aanbrengen van o.a. sierpleister, spackspuitwerk en spachtelputz. Benieuwd naar de prijzen voor het stucen van plafonds of muren? Vergelijk gratis meerdere stukadoors uit ons overzicht. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Bespaar tot 40%! Vraag 6 gratis offertes aan.

Overzicht van alle 53 stukadoors in Hilversum

Vergelijk gratis 6 bedrijven uit onze bedrijvengids.

stukadoor Hilversum

Stukadoorgids.nl, vind de beste stukadoor in Hilversum

Wie geïnteresseerd is in het stucen van de woning, zoekt natuurlijk een ervaren stukadoorsbedrijf uit de regio. Het aanbod in Hilversum is echter enorm groot, waardoor het voor jou waarschijnlijk lastig is om onderscheid te maken. Als je verzekerd wilt zijn van de beste stukadoor uit de regio, dan is het raadzaam om gebruik te maken van ons overzicht. Op deze pagina vind je alle stukadoorsbedrijven uit de regio die zijn aangesloten bij de KvK (Kamer van Koophandel). Zo weet je zeker dat je kiest voor een kwalitatief bedrijf en dat het stucwerk volledig naar wens wordt afgeleverd.

Nieuwsgierig wat het inschakelen van een stukadoorsbedrijf kost? Vraag dan gratis een aantal offertes aan. Vergelijk deze kosteloos en geheel vrijblijvend op prijs en kwaliteit, zo ben je bovendien verzekerd van de scherpste prijzen!

Gratis offertes vergelijken, waar op letten?

Op zoek naar een stukadoor? Via onze bedrijvengids is het eenvoudig om de offertes van diverse bedrijven met elkaar te vergelijken. Omdat niet elke offerte gelijk is, is het verstandig om niet alleen te letten op de totaalprijs. Wij raden je aan om in ieder geval rekening te houden met het volgende:

 • Bij het stucen van een kleine ruimte rekent de stukadoor vaak een starttarief, maar dit bedrag verschilt per stukadoorsbedrijf.
 • Houd ook rekening met de bijkomende kosten, zoals de voorrijkosten en afvoerkosten. Terwijl sommige bedrijven deze kosten meenemen in de totaalprijs, komt dit bij een ander stukadoorsbedrijf nog bovenop de kosten voor het stucen.
 • Als je op zoek bent naar kwaliteit, dan is het verstandig om te kijken naar de keurmerken waar de stukadoor bij aangesloten zit. Een aantal belangrijke keurmerken zijn de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) en Stichting Afbouwkeur.

Wat doet een stukadoorsbedrijf?

Er wordt nog vaak gedacht dat stucen gelijk staat aan het egaal maken van de muren. Toch zijn er nog vele andere klussen die een stukadoorsbedrijf voor je kunnen uitvoeren. Naast het stucen of het repareren van pleisterwerk is het tevens mogelijk om spuitpleister aan te laten brengen, of om te kiezen voor diverse verschillende afwerkingen. Schuurwerk zorgt bijvoorbeeld voor een charmante uitstraling van het plafond of de muur en met het aanbrengen van sierpleister bepaal je zelf wat voor structuur het oppervlak krijgt. Wil je de woonkamer iets mooier afwerken? Laat dan sierlijsten plaatsen. Deze vormen een elegante overgang tussen de muur en het plafond.


Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vergelijk aanbieders uit onze gids en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen


Wat kost een stukadoor?

Wij kunnen ons voorstellen dat je vooral benieuwd bent naar de kosten van het stucen. De totale prijzen verschillen echter per situatie, uiteraard is dit afhankelijk van het totale oppervlak, de methode van het stucwerk en de afwerking. Daarnaast worden de prijzen beïnvloed door de arbeidskosten, voorrijkosten en een eventueel starttarief. Voor een precieze indicatie van de kosten raden wij daarom aan om een aantal offertes aan te vragen.

Benieuwd naar een indicatie van de kosten voor het stucen?

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen per m². Het aanbrengen van spuitpleister kost ongeveer €5,- tot €15,- per vierkante meter. De kostprijs van sierpleister ligt bijvoorbeeld een stuk hoger: dit kost ongeveer €12,- tot €25,- per m², afhankelijk van het soort pleisterwerken.

Prijstabel stucwerk

Type stucwerkGemiddelde prijzen per m² (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)*
Spuitpleister€5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk€8,- tot €17,-
Plafond stucen€5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk€9,- tot €24,-
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€12,- tot €25,-
Schuurwerk€14,- tot €26,-
Raapwerk€15,- tot €30,-
Gevelpleister zonder isolatie€65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie€95,- tot €125,-
BetonstucVanaf €100,- per m²
TadelaktVanaf €175,- per m²

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m². Vraag voor een exacte prijsberekening vrijblijvend offertes aan.

Verlaagd btw-tarief?

Vindt het stucwerk plaats in een woning uit Hilversum die ouder is dan 2 jaar? Dan hebben wij goed nieuws voor je: op de werkzaamheden en materialen voor het stucwerk betaal je verlaagd BTW-tarief. In plaats van 21% betaal je slechts 6% BTW. Dit is enkel van toepassing op de pleisterwerken die je laat uitvoeren: denk aan de voorbereiding en voorbehandeling van het oppervlak, maar ook op de afwerking. Voor het plaatsen van gipswanden geldt wel het standaard BTW-tarief van 21%

Meer informatie over het verlaagde BTW-tarief vind je op de site van de Belastingdienst.Droogtijd

Wanneer je natte pleisterwerken laat aanbrengen, houd dan rekening met de droogtijd. Dit is een proces dat aardig wat tijd in beslag neemt, maar hiermee voorkom je scheurvorming. Voor een optimaal resultaat laat je het stucwerk natuurlijk drogen. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van een aantal factoren: de dikte van het materiaal, de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en de ventilatie. Wij raden aan om te zorgen voor een natuurlijke omgevingstemperatuur en voldoende ventilatie. Gemiddeld genomen kun je rekening houden met een dag droogtijd per millimeter stucwerk.

Plafonds stucen

Hoewel het misschien niet direct opvalt, heeft het plafond een grote invloed op de gehele uitstraling van de ruimte. Wanneer hier scheuren of vlekken in zitten, dan is het raadzaam om het plafond opnieuw te laten stucen. Het stucen van plafonds is doorgaans kostbaarder dan stucwerken op de muur, omdat het lastiger te bereiken is en iets meer voorbereiding vraagt. Je hebt de keuze uit onder andere:

 • Glad stucwerk
 • Spuitwerk
 • Schuurwerk
 • Sierpleister
Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor sierlijsten. Deze vormen een mooie overgang tussen de muur en het plafond en geven de ruimte een extra dimensie.

muren stucen Hilversum

Muren stucen

Het stucen van de muren is één van de meest uitgevoerde pleisterwerken in Hilversum. Wij zullen altijd aanraden om dit over te laten aan een ervaren stukadoor, alleen dan ben je verzekerd van een mooi resultaat. Je hebt de keuze uit twee soorten stucwerken: als onderlaag of als eindafwerking.

Wat is het verschil tussen deze twee stucwerken?

Stucen als onderlaag houdt in dat je zelf verantwoordelijk bent voor de wandafwerking. Je kunt kiezen uit onder meer behang- of sausklaar stucwerk. De stukadoor zorgt ervoor dat het oppervlak weer volledig egaal wordt, zodat ook de wandafwerking strak oogt. Wil je de wandafwerking niet zelf uitvoeren, laat de pleisterwerken dan in de gewenste kleur en structuur aanbrengen. Sierpleister is hier erg geschikt voor.

Buitenmuur stucen

Met het stucen van de buitenmuur geef je de woning een compleet andere uitstraling. Net als bij binnenstucwerk heb je ook bij het stucen van de buitenmuur de keuze uit verschillende soorten afwerkingen, zodat je zelf bepaalt hoe de buitenmuur eruit komt te zien. Wist je dat het stucwerk op de buitenmuur niet alleen een esthetische functie heeft? Het zorgt er namelijk tevens voor dat de gevel beschermd blijft tegen de verschillende weersomstandigheden en het verbetert de isolatie. Je zal dus ook gaan besparen op de energiekosten! Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Vraag dan snel een aantal offertes aan via de offertepagina.

Stucwerk repareren

Het kan voorkomen dat er na het stucen scheuren in het pleisterwerk ontstaan. Dit kan gebeuren doordat de fundering van nieuwbouwwoningen nog gaat werken, of omdat het nieuwe stucwerk niet op de juiste wijze is gedroogd. Scheuren op de muurafwerking zorgen voor een slordige uitstraling en dit is voor vele woningbezitters een echte doorn in het oog. Een stukadoor uit Hilversum kan deze scheuren voor je repareren! Zowel glad- als een korrelpleister is goed te repareren. In het geval van een korrelpleister wordt de structuur zo precies mogelijk nagemaakt. Dit heeft als gevolg dat de kosten vaak hoger uitvallen dan de kosten voor het repareren van een egale wandafwerking.

Soorten stucwerk

Of je nu kiest voor het stucen van de muur, het plafond of zelfs de buitenmuur: er is de keuze uit vele verschillende soorten stucwerk in een breed aanbod aan kleuren en structuren. Een aantal populaire soorten afwerkingen zijn bijvoorbeeld spackspuitwerk, behang- of sausklaar stucwerk en sierpleister zoals spachtelputz. Dit geeft elke klant de mogelijkheid om te kiezen voor een wandafwerking of plafondafwerking die volledig naar hun smaak is. Uiteraard is deze keuze een grote invloed op de prijzen van het stukadoorsbedrijf. Als je op zoek bent naar de goedkoopste optie, dan raden wij standaard spackspuitwerk aan. De prijzen van sierpleister liggen hoger, maar dit geeft het oppervlak wel een uniekere uitstraling.

spackspuitwerk Hilversum

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is wellicht één van de meest standaard soorten stucwerken. Dit is de voordeligste optie, omdat deze in korte tijd kan worden aangebracht. Hierbij heb je de keuze uit wit spackspuitwerk en gekleurd spackspuitwerk, zodat je de muur niet naderhand nog hoeft af te werken. Spackspuitwerk bestaat uit twee lagen. Met de meslaag maakt de stukadoor het oppervlak egaal en de afkorrellaag dient vervolgens als afwerking. Hierbij kun je kiezen voor een korrelpleister, waarmee je zelf de structuur van het geheel bepaalt.

 • Spackspuitwerk is goedkoop omdat het snel wordt aangebracht
 • Het is kleurvast, bij beschadigingen ontstaan er dus geen kleurverschillen
 • Spackspuitwerk is goed toepasbaar in vochtige ruimtes, zoals de badkamer
 • Je hoeft het niet zelf af te werken

Behangklaar stucwerk

Een andere voordelige optie, is het aanbrengen van behangklaar stucwerk. Hierbij zorgt de stukadoor voor een strak en egaal oppervlak, dat je zelf kunt afwerken met behang. Hierdoor zie je in het wandafwerking geen oneffenheden, wat ervoor zorgt dat de ruimte uiteindelijk een groter en netter oogt. Behangklaar stucwerk is echter minder egaal dan sausklaar pleisterwerk, daarom kun je het niet zomaar overschilderen. Als je hierin geïnteresseerd bent dan is sausklaar stucen een betere optie. Benieuwd naar de voordelen van behangklaar pleisterwerk?

 • Behangklaar stucen is een voordelige optie
 • De werkzaamheden zijn snel afgerond
 • De droogtijd is relatief kort, waardoor je snel kunt beginnen met de afwerking
 • Het zorgt voor een optimale hechting met het behang

Sausklaar stucen

Wanneer je zelf de muur of het plafond nog wilt sausen, dan kan het stukadoorsbedrijf ook sausklaar stucen. Dit is iets kostbaarder dan behangklaar stucwerk, omdat er een dikkere laag op de muur wordt aangebracht. Ook kosten deze werkzaamheden meer tijd en is er sprake van een langere droogtijd. Je moet dus iets meer geduld hebben voordat je aan de plafondafwerking kan beginnen. Als je wilt sausen, is het namelijk van extra belang dat het oppervlak volkomen egaal is voor het beste resultaat.

 • Oppervlak is geschikt voor sausen, maar ook voor tegels en behang
 • Je creëert een strakke uitstraling
 • Het is eenvoudig om de afwerking te veranderen
 • Sausklaar pleisterwerk is eenvoudig te reinigen

stucwerk Hilversum

Sierpleister

Als je kiest voor sierpleister, dan hoef je zelf niets meer aan de wand- of plafondafwerking te doen. Het is aan te brengen in verschillende kleuren en structuren zodat je zelf bepaalt hoe de ruimte eruit komt te zien. Er is de keuze uit vele verschillende soorten sierpleister: spachtelputz, rustiekputz en granol stucwerk zijn twee veel voorkomende soorten pleister. Als je hier geïnteresseerd in bent maar nog niet weet welke soort de beste keuze is, dan laat een stukadoor je graag de verschillende opties zien!

 • Hoeft niet afgewerkt te worden
 • Er is keuze uit verschillende soorten korrelpleisters
 • Geeft de ruimte een unieke uitstraling
 • Kan in kleur worden aangebracht

Spachtelputz

Spachtelputz is een bekende soort sierpleister. Het bestaat uit een mengsel van marmelkorrels en een kunststof bindmiddel. Spachtelputz wordt met behulp van een spaan aangebracht in een laag van 1 tot 4 millimeter. Omdat het stukadoorsbedrijf gebruik maakt van een spaan, wordt het aanbrengen van spachtelputz ook wel beschouwd als maatwerk. Bij interesse in spachtelputz is het daarom verstandig om een ervaren stukadoorsbedrijf in te schakelen, zodat je verzekerd bent van een optimaal resultaat.

Rustiekputz & granol

Rustiekputz is tevens op basis van kunststof, waardoor dit een geschikte keuze is voor zowel de binnen- als buitenmuur. Rustiekputz wordt op dezelfde wijze aangebracht, maar heeft doorgaans een grovere structuur dan spachtelputz. Doordat je kunt kiezen uit een aantal korreldiktes, bepaal je zelf eenvoudig de grofheid. Op zoek naar een grovere structuur? Dan is granol een goede optie. Dit kun je, indien gewenst, naderhand zelf overschilderen en is stootvast. De kans op beschadigingen is daarmee een stuk kleiner!

Tadelakt & betonstuc

Ben je op zoek naar een compleet andere uitstraling? Vraag een stukadoor dan naar de mogelijkheden van tadelakt of betonstuc. Tadelak is een Marokkaans stucwerk dat je in veel badhuizen terug kunt vinden. Dat is niet heel verrassend, wand tadelakt is erg geschikt voor natte ruimtes. Ook betonstuc wordt steeds vaker gebruikt in badkamers of keukens. De betonlook is de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege de stoere en moderne uitstraling. Betonstuc is een mortel op basis van cement.

Schuurwerk

Door te kiezen voor schuurwerk zorg je voor een bijzondere afwerking van je plafond of muur. Dit is een afwerking van gips, waardoor ook schuurwerk een geschikte optie is voor natte ruimtes. Het gips wordt met een spons aangebracht in cirkelachtige bewegingen, waardoor er draaiende schaduweffecten ontstaan. Het is niet nodig om het schuurwerk verder af te werken, maar dit is zeker een optie. Hiermee is de kans op een beschadiging een stuk kleiner!

raapwerk Hilversum

Raapwerk

Heb je een muur in je woning staan die in erg slechte staat is? Of is het plafond door een verzakking niet langer waterpas? Dan biedt raapwerk de oplossing! Met raapwerk is het mogelijk om een laag pleisterwerk van 7 millimeter tot maar liefst 5 centimeter dik aan te brengen. Hiermee zal het stukadoorsbedrijf ervoor zorgen dat de scheve muur weer volledig recht en waterpas is. Als je kiest voor raapwerk dan moet je rekening houden met een langere droogtijd. Hoe dikker de laag pleister dat is aangebracht, hoe langer het duurt voordat het oppervlak opnieuw kan worden afgewerkt.

Voordelen inschakelen vakman

 • Je bespaart jezelf veel tijd en energie
 • Met de hulp van een stukadoor uit Hilversum ben je verzekerd van een optimaal resultaat
 • Je hebt een garantie op het geleverde werk
 • Je profiteert van de jarenlange kennis en ervaring van een erkend stukadoor

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Wil je het huis laten stucen? Of wil je de bestaande stucwerken laten repareren door een erkend vakman uit de regio? Wij raden je altijd aan om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Hiermee bespaar je gemakkelijk tot ruim 40% op de totale kosten! Vergelijk op prijs en aanbod en houd hierbij rekening met de voorwaarden en eventuele extra kosten zodat je verzekerd bent van de scherpste tarieven. Vul het offerteformulier zo compleet mogelijk in zodat de verschillende bedrijven een duidelijk beeld krijgen van de werkzaamheden. Je ontvangt dan op korte termijn tot wel 6 offertes op maat!