Granol muur gladmaken

Home Granol muur gladmaken

Stappenplan granol muur gladmaken: zo doe je dat!

Granol wordt al decennia lang gebruikt voor het stucen van binnenmuren van huizen. Het is een behoorlijk grove structuurpleister en het is vrij hard materiaal. Als het stucwerk niet netjes is aangebracht kunnen er uitsteeksels op de muur zitten die moeilijk te verwijderen zijn. Wil je af van deze uitsteeksel op je muur? Dit is mogelijk, je kunt namelijk de granol muur gladmaken.

Lees op deze pagina meer over het gladmaken van je granol muur, een stappenplan voor het gladmaken en de kosten voor het gladmaken van je granol muur.

Granol gladmaken

Voor het gladmaken van een granol muur moeten er een aantal stappen worden ondernomen. Dit kun je prima zelf doen. Als deze stappen worden ondernomen krijg je alleen de gewenste resultaten en kun je genieten van de muren met een mooie gladde afwerking. Hieronder staan een aantal stappen die belangrijk zijn voor het gladmaken van een granol muur.

1.      Materialen aanschaffen

De eerste stap voor het gladmaken van je granol muur is het aanschaffen van de juiste materialen. Eerst dien je te kijken naar de stucmiddelen. Weet hoeveel vierkante meter van de muur je wil behandelen zodat je voldoende hebt aangeschaft.

Met een stucspaan moet je het materiaal aanbrengen op de muur.

2.      De materialen mengen

Stucwerk moet eerst worden klaargemaakt voor gebruik. Op de verpakking van het stucwerk staat meestal aangegeven hoe dit moet. Het stucwerk moeten worden gemengd met water. Door dit te doen met elektrisch gereedschap is dit mengsel binnen korte tijd klaar om op de muur te smeren.

3.      Grootste oneffenheden weghalen op de muur

Het is belangrijk dat je van tevoren alvast de grootste oneffenheden weghaalt op de muur. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er grote scheuren of gaten in de muur zitten. Als je dit niet doet, wordt het stucwerk er namelijk ingezogen. Als je de oneffenheden weghaalt heb je uiteindelijk ook een mooier eindresultaat.

Granol muur glad laten maken?

Een ervaren stukadoor zorgt voor de juiste effecten!

Offertes aanvragen

4.      Materialen aanbrengen op de muur

Nadat alle oneffenheden zijn weggewerkt is het tijd om het stucwerk aan te brengen op de muur. Een granol muur gladmaken is hierbij een nauwkeurige klus. Je begint links bovenin en werk naar beneden naar rechts.

Dit is een nauwkeurig klusje. Als je zeker wilt dat de muur mooi glad wordt is het verstandig om een stukadoor in te schakelen.

5.      Goed laten opdrogen

Nadat alle materialen zijn aangebracht is het belangrijk dat het stucwerk goed opdroogt. Op de verpakking staat meestal hoelang het stucwerk moet drogen. Als de muur enigszins droog is kun je nog eventuele oneffenheden bijschaven.

Granol gladmaken prijs

Het gladmaken van een granol muur kun je in eerste instantie zelf doen. Het kost wel tijd en materiaal. Heb je dit er niet voor over of wil je zeker weten dat het goed gebeurt? Dan is het verstandig om een stukadoor in te schakelen. Een stukadoor kost gemiddeld tussen de €30,- en €45,- per uur.

Stukadoor inschakelen voor het gladmaken van een granol muur? Vergelijk gratis offertes!

Het glad maken van een granol muur kun je prima zelf doen. Wil je kosten en tijd besparen? Dan is het verstandig om een stukadoor in te schakelen. Zoek een stukadoor bij jou in de buurt!

Start nu gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven ontvangt. Vergelijk de kosten van de verschillende vaklui en kies zo de stukadoor met de scherpste prijs. Je voordeel? Een besparing die oploopt tot wel 40% én de garantie dat je kiest voor een vakman die bij je past. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: waar wacht je nog op?

Start nu je gratis aanvraag!