Tadelakt kosten

Home Soorten stucwerk Tadelakt

Tadelakt kosten

Ben je van plan om je woonkamer of badkamer te laten stucen? Dan kun je ervoor kiezen om dit te doen met tadelakt. Tadelakt heeft een gemiddelde prijs vanaf €175,- per m². Tadelakt is een Marokkaans type stucwerk. Dit stucwerk zorgt voor een prachtige afwerking van je woonkamer of badkamer en geeft een unieke uitstraling. Tadelakt is een duurzaam en waterafstotend materiaal, dat zowel op de wanden als op de vloer kan.

Op deze pagina lees je meer over tadelakt, factoren die de prijs beïnvloeden en de toepassingsmogelijkheden van tadelakt.

Wat is tadelakt?

Tadelakt is een uniek type stucwerk uit Marokko. Het werd duizend jaar geleden ontdekt door de Berbers. Tadelakt wordt veel gebruikt voor afwerking van badhuizen en stoombaden. Tadelakt betekent ‘masseren’ of ‘ inwrijven’. De naam verwijst ook naar de manier waarop het afgewerkt wordt. Zo wordt het aangebracht met een half-edelsteen, zoals een agaat. Tadelakt is zeer geschikt voor vochtige ruimtes, doordat het ademend en stootvast is.

Nadat tadelakt is aangebracht hoef je het niet meer te schilderen of te sauzen. Het geeft een gevoel van luxe aan je woning!

Wat kost het om tadelakt aan te brengen?

Tadelakt geeft een gevoel van luxe aan je woning, maar hier is de prijs ook naar. Tadelakt is geen goedkoop stucwerk, maar het blijft wel enorm lang mooi.

Voor tadelakt dien je rekening te houden met een prijs vanaf €175,- euro per m². Deze prijs is gebaseerd op het materiaal dat wordt gebruikt en doordat het een arbeidsintensieve klus is. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de staat van de ondergrond.

Het voordeel van tadelakt is dat je na het aanbrengen ervan ook echt klaar bent. Je hebt geen extra kosten voor de afwerking van de muur.

Prijs tadelakt 2024

Oppervlak Gemiddelde prijs*
10 m² Vanaf €1.750,-
20 m² Vanaf €3.500,-
30 m² Vanaf €5.250,-

*Dit zijn gemiddelde kosten

Prijsvoorbeelden tadelakt aanbrengen

Wil je een perfecte badkamer? Tadelakt is de perfecte optie. De tadelakt kosten badkamer liggen rond €1.750,- per 10 m2.

Wil je het plafond van je slaapkamer laten stucen met tadelakt? Door de bereikbaarheid liggen de kosten hiervan iets hoger over het algemeen. Je kunt rekenen op een prijs vanaf €3.500,-.

Besparen op de kosten van tadelakt?

Een ervaren stukadoor zorgt voor de juiste effecten!

Offertes aanvragen

Factoren die de kosten van tadelakt beïnvloeden

Tadelakt is een erg specialistische pleister en heeft daarom ook een ervaren stukadoor nodig. Een ervaren stukadoor kost meestal ook meer geld. Er zijn nog een aantal dingen die de prijs van tadelakt kunnen beïnvloeden.

  • Het oppervlak: als het oppervlak moeilijk te bereiken is, heeft dit wel degelijk invloed op de prijs. Het stucen van een plafond is lastiger voor een stukadoor dan het stucen van een rechte wand. Hoe moeilijker het te bereiken is, hoe hoger de prijs zal zijn.
  • De afwerking: meestal wordt tadelakt met edelsteen gepolijst. In sommige gevallen is het mogelijk om de afwerking te laten doen met polyurethaan. Dit is goedkoper, maar het is niet vergelijkbaar met het edelsteen effect.

Waar kan ik tadelakt aan laten brengen?

Tadelakt heeft als eigenschap dat het watervast is. Hierdoor is het niet alleen geschikt voor in de woonkamer, maar ook in de badkamer! Het laten aanbrengen van tadelakt in de badkamer is een stukje prijziger.

Tadelakt in de woonkamer

Door tadelakt als stucwerk aan te brengen in je woonkamer creëer je een unieke uitstraling. De kosten voor het laten aanbrengen van tadelakt in de woonkamer liggen gemiddeld rond de €175,- per m².  Het is niet alleen aan te brengen op muren en plafonds, maar je kunt het ook op de vloer aan laten brengen. Hierdoor kun jij je eigen unieke sfeer meegeven aan de woonkamer.

Tadelakt is mogelijk in alle soorten kleuren. Tadelakt wordt geleverd als een poeder dat met water gemengd moet worden. Vervolgens wordt het op de muur aangebracht, en kan het rechtzetten en gladstrijken beginnen. Hierna wordt zeepwater aangebracht en kan het polijsten beginnen. Na het polijsten dient tadelakt nog eenmaal op te worden gepoetst.

Tadelakt in de badkamer

Doordat tadelakt watervast is, kan het zelfs in het douchegedeelte van de badkamer worden aangebracht. Door deze waterafstotende werking is het ook een stukje duurder. De kosten van tadelakt in de badkamer liggen gemiddeld tussen de €175,- en €250,- per m².

Vroeger werd het al gebruikt als stucwerk in badhuizen, om zo de muren geschikt te maken en een chique uitstraling mee te geven aan de ruimte. Waan jezelf elke dag in een hotel en kies voor tadelakt in je badkamer.

Besparen op de kosten van tadelakt

Wanneer je een grote ruimte wil laten stucen kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Het is dan altijd gunstig om te besparen op de kosten. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om te besparen op de prijs van tadelakt. Hieronder helpen we je met een aantal bespaartips.

  • Laat grote klussen uitvoeren: grote klussen zijn relatief goedkoper. Zijn er nog meer werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd? Laat deze in een keer uitvoeren om te besparen op de totaalprijs.
  • Help mee: help mee waar het kan. Er zijn misschien werkzaamheden die je zelf kunt uit voeren.
  • Verlaagd btw-tarief: op alle stucwerken is een lager btw tarief van kracht. Wanneer je huis niet jonger is dan 2 jaar betaal je maar 6 procent aan btw.
  • Lokale stukadoor: kies voor een lokale stukadoor om te besparen op de voorrijkosten.

Tadelakt prijs

Op zoek naar een stukadoor om tadelakt aan te laten brengen? Vergelijk gratis offertes!

Het laten aanbrengen van tadelakt kost gemiddeld €175,- per vierkante meter. Wil je graag tadelakt laten aanbrengen door een stukadoor tegen de beste prijs? Door vrijblijvend offertes aan te vragen kun je flink besparen op de kosten.

Start nu gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven ontvangt. Vergelijk de kosten van de verschillende vaklui en kies zo de stukadoor met de scherpste prijs. Je voordeel? Een besparing die oploopt tot wel 40% én de garantie dat je kiest voor een vakman die bij je past. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: waar wacht je nog op?

Start nu je gratis aanvraag!