Sausklaar stucwerk prijs

Home Soorten stucwerk Sausklaar stucen

Sausklaar stucen prijs

De prijs van sausklaar stucen ligt gemiddeld tussen de €9,- en €24,- per vierkante meter. Factoren als de oppervlakte hebben invloed op deze prijs. Met sausklaar stucwerk zijn je muren klaar om gesaust te worden. Het grote voordeel van dit soort stucwerk is dat je er alle kanten mee op kan.

Op deze pagina lees je meer over de kosten van sausklaar stucwerk, factoren die de prijs beïnvloeden, de voor- en nadelen en handige bespaartips.

Wat is sausklaar stucwerk?

Wanneer je spreekt over sausklaar stucwerk, houdt dit het stucwerk in waarna muren klaar zijn om gesaust, geschilderd of met een latexspuit behandeld te worden. Er komt een pleisterlaag op je muur die geschikt is om te sauzen. Sausklaar stucwerk vergt veel tijd en ervaring, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Wanneer je dit door een stukadoor laat uitvoeren, moet de wand eerst haaks en recht worden gemaakt. Vervolgens moet de muur gesponst worden. Voor dit sponzen wordt een schuurspons gebruikt. De schuurspons wordt nat gemaakt en het stucwerk wordt met een draaiende beweging opgeschuurd. Op deze manier worden alle oneffenheden weggewerkt.

Na het afsponzen volgt er nog een ronde van afpleisteren. Hierna is een muur geschikt om handmatig te laten sauzen, te schilderen of met een latexspuit muurverf aan te brengen in elke gewenste kleur.

Wat kost sausklaar stucwerk?

De prijs voor sausklaar stucwerk per m² ligt gemiddeld rond de €9,- tot €24,-. Deze prijs is inclusief materiaal, arbeidskosten en btw. De prijs hangt af van het gekozen oppervlak, de ruimte waarin het stucwerk wordt aangebracht en de ervaring van de stukadoor.

Wanneer je de hulp van een stukadoor inschakelt, krijg je over het algemeen een prijs per vierkante meter. Soms rekent een stukadoor een prijs per uur. Dit uurtarief ligt tussen de € 30,- en € 45,- per uur.

Kosten sausklaar stucwerk 2024

Sausklaar stucwerk Gemiddelde prijs*
Sausklaar stucwerk op wand €9,- tot €19,- per m²
Sausklaar stucwerk op het plafond €15,- tot €24,- per m²

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen

Prijsvoorbeelden sausklaar stucwerk

Het laten aanbrengen van sausklaar stucwerk op een wand is goedkoper dan het laten aanbrengen op een plafond. Dit komt door de moeilijkheidsgraad. Het stucen op een plafond is namelijk lastiger voor een stukadoor.

Het laten stucen van de wanden in een woonkamer van 30 m² kost gemiddeld tussen de €270,- en €570,-.

Het laten stucen van een plafond van 20 m² kost gemiddeld tussen de €300,- en €480,-.

Besparen op de kosten van sausklaar stucwerk?

Een ervaren stukadoor zorgt voor de juiste effecten!

Offertes aanvragen

Factoren die de prijs beïnvloeden

Zoals bij de meeste stucwerken het geval is, zijn er een aantal factoren die invloed hebben op de prijs van sausklaar stucwerk. Het laten stucen van een plafond is duurder dan het laten stucen van een wand. Lees hieronder welke factoren invloed hebben op de prijs:

 • Muur of plafond: het laten stucen van je plafond is een stukje duurder. Er zit ongeveer €5,- per m² verschil tussen het laten stucen van je plafond of wand.
 • Oppervlak: het aantal vierkante meters dat je wil laten stucen heeft direct invloed op de totaalprijs. Wanneer je een grotere klus kunt aanbieden zullen de kosten per m² omlaag gaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van sausklaar stucwerk

Ben je overtuigd van sausklaar stucwerk? Slim, want je kan er alle kanten mee uit. Laten we de voor- en nadelen van sausklaar stucwerk even op een rij zetten:

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Muren zijn klaar om geschilderd, gesaust of met een latexspuit behandeld te worden.
 • Het ziet er ontzettend strak uit!
 • Schoonmaken is enorm makkelijk, doordat het een egaal vlak betreft.
 • Sausklaar stucwerk is tijdloos: je kunt op elk moment een andere kleur aan je muur of plafond geven.
Een paar nadelen van sausklaar stucwerk:
 • Het stucen van sausklaar stucwerk is arbeidsintensief, waardoor je er ook meer voor betaald.
 • Wanneer de ondergrond niet geschikt blijkt te zijn, betaal je meer om de muur egaal te maken.
 • Er is een grotere kans op beschadigingen bij sausklaar stucwerk. Dit komt doordat dit soort stucwerk een hoge kwetsbaarheid heeft.

Handige bespaartips!

Het laten aanbrengen van sausklaar stucwerk brengt de nodige kosten met zich mee. Er zijn een aantal manier om te besparen op de totaalprijs.

 • Voorwerk: wanneer de oude tegels eraf moeten worden gehaald kun je dit alvast zelf doen. Dit scheelt weer wat in de kosten.
 • Alles in een: laat alle klussen in een keer uitvoeren. Hoe groter de klus, hoe lager de prijs zal zijn.
 • Plafond: wanneer het niet nodig is om je plafond te stucen kun je dit ook achterwegen laten. Dit scheelt namelijk weer in de totaalprijs.

Kosten sausklaar stucen

Je muren van sausklaar stucwerk voorzien? Gratis offertes vergelijken!

Sausklaar stucwerk zorgt voor een strakke afwerking van je muren. De kosten van sausklaar stucwerk liggen rond de €9,- en €24,- per m².  Nadat een stukadoor je muren op deze manier heeft gestuct, kun je het op elke manier afwerken. Perfect dus voor elke soort behandeling! Op zoek naar een stukadoor in jouw regio?

Start nu gratis offerteaanvraag!

Nadat je aanvraag bij ons is binnen gekomen ontvang je zo snel mogelijk tot 5 offertes van stukadoors in jouw buurt en bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs. De aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Start nu je gratis aanvraag!