Vind de beste stukadoor voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Home Spackspuitwerk

Spackspuitwerk

Voor wie op zoek is naar een kwalitatieve en voordelige manier van stucen, is spackspuitwerk een goede optie. Spackspuiten is geschikt voor zowel het plafond als de muren in diverse ruimtes. Ben je benieuwd naar de kosten van spackspuitwerk? Of wil je meer weten over de toepassingsmogelijkheden? Laat ons je helpen met het vinden van een ervaren stukadoor uit je eigen regio! Op deze site vind je een lijst met daarop alle stukadoors uit het hele land.

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk op prijs en aanbod zodat je verzekerd bent van de scherpste tarieven!

Wat is Spackspuitwerk?

Spackspuitwerk is een voordelige manier voor het stucen van muren en plafonds. Met behulp van een spuitmachine brengt de stukadoor het spackspuitwerk onder hoge druk aan op het oppervlak. Het spackspuiten wordt in twee lagen gedaan: de meslaag en de afkorrellaag. De meslaag zal het plafond of de muur egaliseren, waarna de afkorrellaag zorgt voor de afwerking. Hierin heb je de keuze uit verschillende korrelgroottes. Spackspuiten brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee:

 • Het is voordelig
 • De werkzaamheden gaan heel snel
 • Het kan in kleur worden aangebracht
 • Het is toepasbaar in vochtige ruimtes

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes

spackspuiten

Spackspuitwerk prijzen 2023

Type spackspuitwerk Gemiddelde prijzen per m² (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Spackspuitwerk wit €5,- tot €9,-
Spackspuitwerk kleur €7,- tot €11,-

Muren of plafond?

Spackspuiten is geschikt voor zowel het plafond als de muren. Hoewel je waarschijnlijk niet vaak stilstaat bij de staat van het plafond, heeft dit wel een grote invloed op de uitstraling van de ruimte. Als deze vergeeld is of als er scheuren in het stucwerk ontstaan dan heeft dit een slordige indruk. Door het plafond te voorzien van een verse, witte laag spackspuitwerk ziet er ruimte er al een stuk groter uit. Ook het spackspuiten van de muren wordt regelmatig uitgevoerd. Doordat je zelf de korrelgrootte bepaalt heb je een grote invloed op de uitstraling van het geheel. Als je zowel het plafond als de muren laat spackspuiten dan is het belangrijk dat alles goed wordt afgeplakt. Het zou zonde zijn als er tijdens het spuiten van het plafond nevel terecht komt op de pas gestuukte muren.

Fijne of grove korrel?

Een stukadoor kan spackspuitwerk aanbrengen met behulp van diverse korrelgroottes. Door deze zelf te kiezen bepaal je zelf hoe de muur eruit komt te zien. Wil je graag een rustige uitstraling? Dan is een fijne korrel de beste optie. Hierdoor blijven de muren iets meer op de achtergrond. Door ze ook een lichte kleur te laten spuiten creëer je optisch bovendien meer ruimte. Wanneer je juist houdt van uitgesproken kleuren en wilt dat de muren de aandacht trekken, dan is een grove korrel de beste optie. Ook als de ondergrond niet helemaal egaal is, is een grove korrel de beste keuze. Deze verbergen namelijk eventuele oneffenheden.


Vergelijk offertes en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen


Voorbereiding voor het spackspuiten

Voordat de stukadoor kan beginnen met spackspuiten is het belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiding. Dit bestaat doorgaans uit twee belangrijke taken:

 • Het voorbehandelen van de ondergrond
 • Het afplakken van muren, vloeren en het afdekken van het meubilair

Wil je extra besparen op de kosten? Dan is het aan te raden om een aantal voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren. Door er voor te zorgen dat de ruimte leeg is en de vloeren afgeplakt zijn bespaar je de stukadoor een hoop tijd. Hierdoor vallen de kosten een stuk lager uit dan wanneer de stukadoor dit zelf uit moet voeren.

spackspuitwerk

Ondergrond voorbehandelen

Eén van de eerste taken die een stukadoor zal uitvoeren is het voorbehandelen van de ondergrond. Spackspuitwerk kan worden aangebracht op vele verschillende soorten ondergronden, maar hierop zijn een aantal uitzonderingen. Omdat het spackspuitwerk in een dunne laag wordt aangebracht, is het belangrijk dat de ondergrond goed egaal is. In de meeste gevallen kunnen kleine oneffenheden worden weggewerkt met behulp van de meslaag en een grove korrel, maar als het gaat om een ondergrond met grotere beschadigingen dan zal de stukadoor beginnen met raapwerk om de ondergrond weer vlak te maken. Ook worden eventuele vochtplekken of lijmresten behandeld, zodat deze na het spackspuiten niet langer zichtbaar zijn.

Afplakken

Het spackspuiten kan met de spuitmachine snel en effectief worden uitgevoerd. Het nadeel hiervan is wel dat er nevel ontstaat, dat terecht kan komen op de muur, de vloer en zelfs op het aanrecht, ramen of meubilair. Nevelvorming is helaas niet te voorkomen, daarom is het van groot belang dat alles in de ruimte zo goed mogelijk afgeplakt wordt. Indien gewenst voert de stukadoor dit voor je uit. Dan ben je er zeker van dat alles goed is afgedekt. Voor extra zekerheid raden wij aan om zoveel mogelijk meubilair weg te halen. Dit geeft de stukadoor bovendien voldoende ruimte om de werkzaamheden uit te voeren.

Vraag gratis offertes aan!

Benieuwd naar de exacte prijzen voor de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren? Vraag gratis offertes bij vakmannen uit onze bedrijvengids.

Gratis offertes vergelijken

Zelf doen of uitbesteden aan stukadoor?

Als klanten willen besparen op hun renovatie, dan vragen zij ons of het mogelijk is om zelf hun plafond te spackspuiten. Wij zullen dit echter altijd afraden. Het inschakelen van een stukadoor biedt vele voordelen, en alleen dan ben je verzekerd van een optimaal resultaat. Zonder ervaring is het erg lastig om het oppervlak goed glad te krijgen, waardoor jij je misschien jarenlang stoort aan de oneffenheden in het plafond. De prijzen van het laten spackspuiten zijn het wat dat betreft helemaal waard. Dit is waarom wij van mening zijn dat het inschakelen van een stukadoorsbedrijf de beste optie is:

 • Je bespaart een hoop tijd en energie
 • Je weet zeker dat het afgeleverde resultaat volledig naar je smaak is
 • De kosten zijn een stuk lager dan het repareren van spackspuitwerk dat je zelf hebt aangebracht
 • Je hebt een garantie op het geleverde resultaat

spackspuitwerk repareren
Hoewel spackspuiten in de meeste gevallen voor een stootvast resultaat zorgt, zijn scheuren in sommige gevallen helaas onvermijdelijk. Heb je een nieuwbouw woning laten spackspuiten? Doordat de fundering nog gaat werken zijn kleine scheurtjes onvermijdelijk. Wanneer er scheuren zijn ontstaan is het gelukkig niet altijd noodzakelijk om het spackspuitwerk volledig te vervangen. In de meeste gevallen is een stukadoor in staat om dit goed te repareren. De prijzen voor het repareren van spackspuitwerk liggen gemiddeld tussen de €5,- to €11,- per vierkante meter. We raden je wel aan het repareren door een vakman te laten doen. Klanten die zelf aan de slag gaan met het repareren van het spuitwerk blijven het werk vaak zien.

Verlaagd btw-tarief

Is je woning ouder dan 2 jaar en ben je geïnteresseerd in spackspuiten? Goed nieuws! Je betaalt in dat geval slechts 6% BTW over de arbeids- en materiaalkosten! Dit kan je in totaal tientallen tot wel honderden euro’s schelen, afhankelijk van de totale kosten. Dit is enkel van toepassing op woningen die bestemt zijn voor een permanente bewoning.

Voor het spuiten van vakantiewoningen betaal je dus wel het standaard BTW tarief van 21%. Ook het aanbrengen van andere soorten stucwerken betaal je slechts 6% BTW. Denk aan sierpleister, behangklaar- of sausklaar pleisterwerk.

Wat zijn de voordelen van spackspuitwerk

Spackspuitwerk is geschikt voor zowel nieuwbouw woningen als bij een renovatie van een bestaande woning. Spackspuiten wordt veel gedaan vanwege de aantrekkelijke prijzen, maar het spuitwerk brengt nog veel meer voordelen met zich mee:

 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Is geschikt als toepassing op vele verschillende ondergronden
 • Het is in een zeer korte tijd aangebracht
 • Je kan het plafond of de muur in elke gewenste kleur laten spackspuitwerken

Als je benieuwd bent naar de vele mogelijkheden of toepassingen, dan staat een stukadoor je graag te woord. Neem in dat geval vrijblijvend contact op en ontvang offertes op maat!

Gratis offertes aanvragen

Vraag in 2 minuten diverse offertes aan via het contactformulier.

Snel geregeld!

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van stukadoorsbedrijven uit jouw regio.

Bespaar tot 40%

Kies een geschikte stukadoor en bespaar tot 40% op de kosten.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het spackspuiten vele belangrijke voordelen. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden en prijzen? Of ben je benieuwd wat een stukadoorsbedrijf nog meer voor je kan betekenen? Maak dan gebruik van onze bedrijvengids! Dit is kosteloos en geheel vrijblijvend. Op Stukadoorgids.nl vind je een lijst met daarop alle stukadoors uit je regio. Als je offertes aanvraagt dan ontvang je enkel de prijsopgaven van specialisten bij jou uit de buurt. Vraag offertes aan en vergelijk deze op basis van prijs en aanbod zodat je altijd bent verzekerd van de scherpste prijzen!

Start nu je gratis aanvraag!