spachtelputz

Spachtelputz

Ben je op zoek naar een mooie afwerking voor de muren en plafonds in je huis? Denk dan eens aan spachtelputz. Spachtelputz creëert een sfeervolle afwerking in je huis. Daarnaast is het helemaal aan te passen op de kleur die je wilt en kun je zelf bepalen hoe grof of fijn je de korrel wilt hebben.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag eenvoudig een aantal offertes aan zodat je de prijzen van diverse bedrijven met elkaar kunt vergelijken. Dankzij deze werkwijze bespaar je eenvoudig op de kosten van het stucwerk! Deze service is geheel kosteloos en volledig vrijblijvend, neem daarom vandaag nog contact op.

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een mooie afwerking voor je muren en plafonds. Het is een materiaal wat wordt gebruikt om een extra stuclaag met een structuur aan te brengen. Deze extra stuclaag noem je ook wel een sierpleister. Spachtelputz is geschikt om aan te brengen op het plafond en de muren.

Spachtelputz kun je aanbrengen in elke mogelijke kleur, waardoor je er alle kanten mee op kan! Het is ook mogelijk om de spachtelputz door een stukadoor aan te laten brengen in het wit. Nadat de spachtelputz goed droog is, kun je vervolgens zelf de muren weer overschilderen in elke gewenste kleur. Spachtelputz heeft vele soorten korrelgroottes: deze ligt tussen de 0,5 en 4 millimeter. Hierdoor kun je helemaal zelf bepalen hoe fijn of grof je de korrel wilt hebben.

Een voordeel van spachtelputz is dat het stoot- en kleurvast is. Daardoor vallen beschadigingen minder op omdat er geen kleurverschil optreedt.

Wat kost het om spachtelputz aan te brengen?

Schakel je de hulp in van een stukadoor? Dan heb je vaak te maken met een tarief per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van de situatie waarop de spachtelputz moet worden aangebracht. Denk hierbij aan het type ondergrond en het soort pleisterwerk.

Voor het aanbrengen van spachtelputz kun je rekening houden met een gemiddelde prijs van € 12,- tot € 25,- per m². Deze prijs is inclusief materiaal, arbeidskosten en btw.

Het kan voorkomen dat een stukadoor een uurtarief berekent. Voor stucwerk ligt dit uurtarief tussen de € 30,- en € 45,- per uur.

Zelf spachtelputz aanbrengen of uitbesteden?

Spachtelputz aanbrengen is een klus die je zelf kan doen, maar we raden het niet aan. Het aanbrengen van stucwerk is zonder ervaring best moeilijk. Het is belangrijk om een perfect egaal oppervlak te creëren op je plafond of muren. Een ervaren stukadoor heeft genoeg kennis in huis om een mooie afwerking voor je muren en plafonds te creëren!

Ben je toch van plan om het zelf aan te brengen? Hieronder hebben we een kort stappenplan voor je:

  • 1. Voorbereiding. Voordat je begint met het stucen moet je een paar dingen in huis halen: fix en finish om mee te stucen, een stucspaan, een afrijlat en een spackmes. Plak de muren en vloer af en maak het plafond stofvrij. Vergeet ook niet om de stroom uit te schakelen!
  • 2. Maak de stucmortel aan. Wanneer je goede voorbereidingen hebt getroffen kun je de stucmortel aanmaken. Volg hiervoor altijd de handleiding op het product zelf.
  • 3. Aanbrengen. Schraap de mortel op je stucspaan en smeer het in 1 vloeiende beweging op je muur of plafond. Hou een dikte aan van ongeveer 6 tot 8 millimeter. Maak het vervolgens vlak met een afrijlat.
  • 4. Messen. Vervolgens schraap je met een spackmes langs het gestuckte werk, waardoor je de kleine gaten ook goed meepakt.
  • 5. Plafond pleisteren. Wanneer het stucwerk droog is, kun je beginnen met het pleisteren. Voor het drogen van stucwerk hou je 1 mm per dag aan.

Besparen op het aanbrengen van spachtelputz? Vergelijk gratis offertes!

Met het aanbrengen van spachtelputz kies je voor een mooie afwerking van je muren en plafonds. Door stucwerk aan te laten brengen door een ervaren stucadoor ben je verzekerd van een egaal oppervlak. Wil je graag spachtelputz in je woonkamer laten aanbrengen en ben je nieuwsgierig naar een specifiekere prijs?

Start nu gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je maximaal 5 offertes van stucadoors bij jou uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op de kostprijs van stucwerk! Geen zorgen, je aanvraag is geheel vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!