Terrastone stucwerk kosten
Home Soorten stucwerk Terrastone stucwerk kosten

Terrastone stucwerk: kosten 2024

Ben je van plan om je muren te laten stucen? Dan kan je ervoor kiezen om dit te doen met terrastone. Terrastone heeft een gemiddelde prijs van €50,- tot €65,- per m². Terrastone is een speciaal soort pleister, die de muur meteen afmaakt en een speciaal karakter geeft. De prijs die je betaalt voor terrastone stucwerk hangt af van een aantal factoren. Het oppervlak en de ruimte waarin je het stucwerk laat aanbrengen heeft invloed op de kosten.

Meer weten over de kosten van terrastone stucwerk? Lees dan meer op deze pagina over de kosten, de prijsopbouw en factoren die de prijs beïnvloeden.

Wat kost terrastone stucwerk?

De prijs die je betaalt voor terrastone stucwerk hangt af van het gekozen oppervlak, de ruimte waarin het stucwerk wordt aangebracht en de ervaring van de gekozen stukadoor. De kosten liggen gemiddeld tussen de €50,- en €85,- per vierkante meter. Hieronder vind je een prijstabel met de kosten van terrastone stucwerk.

Soorten terrastone stucwerk Prijs per vierkante meter*
Terrastone basic €50,- tot €70,-
Terrastone professional €65,- tot €85,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Terrastone laten aanbrengen?

Een ervaren stukadoor zorgt voor de juiste effecten!

Offertes aanvragen

Prijsopbouw terrastone stucwerk

De totaal prijs voor het aanbrengen van terrastone bestaat uit drie delen. Een deel bestaat uit de arbeidskosten, een deel bestaat uit de materiaalkosten en een deel bestaat uit de voorrijkosten.

De arbeidskosten wegen het zwaarst. Deze kosten zijn namelijk 65% van de totaalprijs, dit is tussen de €32,- en €55,- per m². Je hebt namelijk een ervaren stukadoor nodig voor dit type stucwerk en die rekenen meestal een hogere prijs. De materialen zijn goed voor 33% van de totaalprijs, dit ligt tussen de €16,- en €28,- per m². En de voorrijkosten 2%. Hieronder wordt de prijsopbouw overzichtelijke weergegeven.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs die je betaalt voor het aanbrengen van terrastone wordt beïnvloed door een aantal factoren. Een van die factoren is het oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de totaalprijs uiteindelijk zal zijn. Hieronder vind je de factoren die de prijs beïnvloeden.

  • Oppervlak: het aantal vierkante meters dat je wil bepleisteren heeft direct invloed op de totaalprijs. Wanneer je een grotere klus kunt aanbieden gaan de kosten wel naar beneden. Biedt daarom al je stukadoorswerkzaamheden tegelijkertijd aan om te besparen op de totaalkosten.
  • Soort terrastone: er zijn twee verschillende soorten terrastone, namelijk terrastone basic en terrastone professional. Terrastone basic is iets goedkoper dan terrastone professional. De professional variant kost gemiddeld tussen de €65,- en €85,- per m². De basic variant kost gemiddeld tussen de €50,- en €70,- per m². Terrastone professional is beter bestand tegen vocht en daarom is het verstand om dit type pleisterwerk een te brengen in de badkamer. Voor muren in de woonkamer is de basic versie uitstekend.
  • Stukadoor: terrastone is een speciaal soort pleister. Het aanbrengen van terrastone vergt dus vakmanschap en ervaring. Het is dus verstandig om een ervaren stukadoor in te huren. Dit brengt wel hogere kosten met zich mee.

Op zoek naar een stukadoor om terrastone aan te brengen? Vergelijk gratis offertes!

Terrastone is een speciaal soort stucwerk met een unieke uitstraling. De prijs van terrastone ligt gemiddeld tussen de €50,- en €85,-. Bespaar op de kosten door een vakman bij jou in de buurt te zoeken!

Start nu gratis offerteaanvraag!

Door offertes aan te vragen en te vergelijken kun je tot wel 40% op de kostprijs besparen! De aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!