spachtelputz

Home Soorten stucwerk Spachtelputz prijs

Prijs spachtelputz 2024

Spachtelputz heeft een gemiddelde prijs van €12,- tot €25,- per m². De prijs van spachtelputz hangt af van meerdere factoren, zoals de grootte van het oppervlak en de ondergrond waarop je het laat aanbrengen. Ben je op zoek naar een mooie afwerking voor de muren en plafonds in je huis? Denk dan eens aan spachtelputz. Spachtelputz creëert een sfeervolle afwerking in je huis. Daarnaast is het helemaal aan te passen op de kleur die je wilt en kun je zelf bepalen hoe grof of fijn je de korrel wilt hebben.

Meer weten over spachtelputz? Lees op deze pagina meer over de kosten, factoren die de prijs beïnvloeden en de prijsopbouw van spachtelputz.

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een mooie afwerking voor je muren en plafonds. Het is een materiaal wat wordt gebruikt om een extra stuclaag met een structuur aan te brengen. Deze extra stuclaag noem je ook wel een sierpleister. Spachtelputz is geschikt om aan te brengen op het plafond en de muren.

Spachtelputz kun je aanbrengen in elke mogelijke kleur, waardoor je er alle kanten mee op kan! Het is ook mogelijk om de spachtelputz door een stukadoor aan te laten brengen in het wit. Nadat de spachtelputz goed droog is, kun je vervolgens zelf de muren weer overschilderen in elke gewenste kleur. Spachtelputz heeft vele soorten korrelgroottes: deze ligt tussen de 0,5 en 4 millimeter. Hierdoor kun je helemaal zelf bepalen hoe fijn of grof je de korrel wilt hebben.

Een voordeel van spachtelputz is dat het stoot- en kleurvast is. Daardoor vallen beschadigingen minder op omdat er geen kleurverschil optreedt.

Wat is de prijs om spachtelputz aan te brengen?

Schakel je de hulp in van een stukadoor? Dan heb je vaak te maken met een tarief per vierkante meter. De prijs is afhankelijk van de situatie waarop de spachtelputz moet worden aangebracht. Denk hierbij aan het type ondergrond en het soort pleisterwerk.

Voor het aanbrengen van spachtelputz kun je rekening houden met een gemiddelde prijs van €12,- tot €25,- per m². Deze prijs is inclusief materiaal, arbeidskosten en btw.

Het kan voorkomen dat een stukadoor een uurtarief berekent. Voor stucwerk ligt dit uurtarief tussen de €30,- en €45,- per uur.

Spachtelputz prijzen 2024

Oppervlakte Prijs per vierkante meter*
10 m² €120,- tot €250,-
20 m² €240,- tot €500,-
30 m² €360,- tot €750,-
Spachtelputz buiten prijs €25,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen

Spachtelputz laten aanbrengen?

Een ervaren stukadoor zorgt voor de juiste effecten!

Offertes aanvragen

Prijs spachtelputz aanbrengen voorbeelden

Spachtelputz laten aanbrengen op de muur is goedkoper dan spachtelputz laten aanbrengen op het plafond. Het aanbrengen van spachtelputz op een muur van 30m2 kost gemiddeld €360,- tot €540,-.

Het aanbrengen van spachtelputz op het plafond is een stukje duurder. Dit komt doordat het plafond moeilijker te bereiken is en het materiaal dat hiervoor wordt gebruikt is zwaarder. Spachtelputz laten aanbrengen op het plafond kost gemiddeld €540,- tot €750,-.

De prijsopbouw van spachtelputz

De prijs voor het aanbrengen van spachtelputz bestaat voor een groot deel uit arbeidskosten. De arbeidskosten bedragen gemiddeld 64% van de totaalprijs. Daarnaast bestaat de prijs ook voor een deel uit materiaalkosten en voorrijkosten. De materiaalkosten beslaan gemiddeld 34% van de totaalprijs. De voorrijkosten zijn goed voor 2% van de totaalprijs. Hieronder wordt de prijsopbouw overzichtelijk weergeven.

Factoren die de kosten spachtelputz beïnvloeden

De prijs die je betaalt voor het aanbrengen van spachtelputz wordt beïnvloed door een aantal factoren. Een van die factoren is het oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de totaalprijs uiteindelijk zal zijn. Hieronder vind je de factoren die de prijs beïnvloeden.

 • Oppervlak: het aantal vierkante meters dat je wilt bepleisteren heeft invloed op de kosten van spachtelputz per m². Wanneer je een grotere klus kunt aanbieden gaan de kosten per m² naar beneden.
 • De plek: stucen is zwaar werk, daarom liggen de arbeidskosten ook vrij hoog. Hoe makkelijker het oppervlak, hoe lager de prijs. Een rechte wand is het makkelijkst en daarom ook het goedkoopst. Hiervoor betaal je ongeveer €12,- per vierkante meter.
 • Ondergrond: hoe de wanden er nu uitzien heeft invloed op de prijs. Een muur zonder veel oneffenheden is het makkelijkst om te bewerken en dus ook het goedkoopst. Wanneer de muur nog niet klaar is voor het stucwerk zal er eerst voorbereidend werk moeten plaatsvinden waardoor de kosten weer omhoog gaan.

Besparen op de kosten van spachtelputz

 • Verlaagd btw-tarief: Heb je een huis ouder dan 2 jaar? Dan kun je gebruikmaken van het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van 21%.
 • Bereid zelf voor Behandel alvast zelf de muren voor en plak het alvast af voordat de stukadoor komt.
 • Laat het stucwerk in één keer doen Laat alles in één keer doen wanneer je meerdere plekken in huis wil laten stucen. De prijs per m² gaat hierdoor omlaag.

Zelf spachtelputz aanbrengen of uitbesteden?

Spachtelputz aanbrengen is een klus die je zelf kan doen, maar we raden het niet aan. Het aanbrengen van dit soort stucwerk is zonder ervaring best moeilijk. Het is belangrijk om een perfect egaal oppervlak te creëren op je plafond of muren. Een ervaren stukadoor heeft genoeg kennis in huis om een mooie afwerking voor je muren en plafonds te creëren!

Ben je toch van plan om het zelf aan te brengen? Hieronder hebben we een kort stappenplan voor je:

 • Voorbereiding. Voordat je begint met het stucen moet je een paar dingen in huis halen: fix en finish om mee te stucen, een stucspaan, een afrijlat en een spackmes. Plak de muren en vloer af en maak het plafond stofvrij. Vergeet ook niet om de stroom uit te schakelen!
 • Maak de stucmortel aan. Wanneer je goede voorbereidingen hebt getroffen kun je de stucmortel aanmaken. Volg hiervoor altijd de handleiding op het product zelf.
 • Aanbrengen. Schraap de mortel op je stucspaan en smeer het in 1 vloeiende beweging op je muur of plafond. Hou een dikte aan van ongeveer 6 tot 8 millimeter. Maak het vervolgens vlak met een afrijlat.
 • Messen. Vervolgens schraap je met een spackmes langs het gestuckte werk, waardoor je de kleine gaten ook goed meepakt.
 • Plafond pleisteren. Wanneer het stucwerk droog is, kun je beginnen met het pleisteren. Voor het drogen van stucwerk hou je 1 mm per dag aan.

Besparen op het aanbrengen van spachtelputz? Vergelijk gratis offertes!

Met het aanbrengen van spachtelputz kies je voor een mooie afwerking van je muren en plafonds. Het laten aanbrengen van spachtelputz kost gemiddeld tussen de €12,- en €25,- per m2. Wil je graag spachtelputz in je woonkamer laten aanbrengen en ben je nieuwsgierig naar een specifiekere prijs?

Start nu gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je maximaal 5 offertes van stucadoors bij jou uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op de kostprijs van stucwerk! Geen zorgen, je aanvraag is geheel vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!