Sierpleister kosten

Home Soorten stucwerk Sierpleister kosten

Sierpleister kosten 2024

Het laten aanbrengen van sierpleister door een stukadoor kost gemiddeld €12,- tot €25,- per m². Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de sierpleister kosten. Een sierpleister is de ideale manier om op je plafond of muren aan te brengen wanneer je graag een sfeervolle kamer wil creëren. Daarnaast is het aanbrengen van sierpleister een duurzame keuze, doordat het kleur- en stootvast is.

Lees op deze pagina meer over sierpleister, factoren die de prijs beïnvloeden en de prijsopbouw van sierpleister.

Wat is sierpleister?

Een sierpleister is als het ware een extra laag stucwerk met een structuur. Een sierpleister zorgt voor een mooie afwerking op je plafond. Het is een goede manier wanneer je niet alleen een egaal plafond wil, maar een volledige afwerking. Een sierpleister kan in verschillende kleuren op je muur aangebracht worden.

Er zijn drie verschillende soorten sierpleister. De meest populaire soorten die gebruikt worden zijn spachtelputz, rustiekputz en granol. Verderop in dit artikel behandelen we wat deze soorten precies inhouden.

Een sierpleister zorgt voor een unieke structuur aan je plafond. Het geeft meteen enorm veel sfeer mee aan je kamer! Sierpleister is stoot- en kleurvast, waardoor beschadigingen niet snel opvallen. Een duurzaam materiaal dus.

Wat kost sierpleister aanbrengen?

De prijs van sierpleister per m² ligt tussen de €12,- en €25,-. Deze prijs is inclusief materiaal, arbeidskosten en btw. Naarmate het oppervlak toeneemt, kunnen de kosten per vierkante meter lager uitvallen.

Het kan ook voorkomen dat een stukadoor een uurtarief rekent. Voor stucwerk ligt dit uurtarief tussen de €30,- en €45,- per uur.

Kosten sierpleister 2024

Werkzaamheden stukadoor Gemiddelde prijs*
10 m2 stucen €120,- tot €250,-
20 m2 stucen €240,- tot €500,-
30 m2 stucen €360,- tot €750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen

Kosten sierpleister per m²: prijsvoorbeelden

  • Ruimte van 80 m²: een ruimte van 80 m² kost gemiddeld tussen de €1.440,- en €2.000,-.
  • Ruimte van 150 m²: een ruimte van 150 m² kost gemiddeld tussen de €1.800,- en €2.700,-.

Besparen op de kosten van sierpleister?

Een ervaren stukadoor zorgt voor de juiste effecten!

Offertes aanvragen

Wat is het verschil tussen spachtelputz, rustiekputz en granol?

Wanneer je een sierpleister wil laten aanbrengen heb je de keuze uit verschillende soorten. Je kan kiezen voor spachtelputz, rustiekputz en granol. Op het eerste gezicht lijken deze soorten stucwerk veel op elkaar, maar er zit zeker wel verschil in.

Spachtelputz

Spachtelputz is het type met de fijnste grofheid van de korrel. Op je muur zorgt het voor een subtiele uitstraling. Spachtelputz kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden aangebracht en gaat lang mee. Spachtelputz kost gemiddeld tussen de €12,- en €25,- per m². De prijs van spachtelputz zit over het algemeen wel aan de onderkant van dit gemiddelde.

Rustiekputz

Rustiekputz is te vergelijken met spachtelputz, maar heeft een grovere, robuuste korrelstructuur. Ook deze soort sierpleister kun je zowel binnen als buiten aan laten brengen! De prijs van rustiekputz ligt ook tussen de €12,- en €25,- per m². De prijs ligt meestal net iets hoger dan die van spachtelputz.

Granol

Granol was in de jaren ’70 enorm populair en is tegenwoordig weer terug! Granol is te herkennen aan zijn kenmerkende putjes en groeven. Het is dan ook het type sierpleister met de grofste korrel. Granol kun je ook buiten en binnen aan laten brengen. De prijs van granol zit wel aan de bovenkant van het gemiddelde van €12,- tot €25,-.

Alle 3 de soorten zijn daarnaast in diverse kleuren aan te brengen, waardoor je deze sierpleisters helemaal naar je eigen smaak kan zetten. Weet jij al welke sierpleister je voorkeur heeft?

Prijsopbouw sierpleister

Stucwerk aanbrengen is een lastige klus voor een stukadoor, daarom liggen de arbeidskosten vaak ook hoger dan de materiaalkosten. De totaalprijs bestaat voor ongeveer 65% uit arbeidskosten, 33% uit materiaalkosten en voor 2% uit voorrijkosten die elke stukadoor rekent.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kosten van sierpleister per m² liggen zoals al eerder gezegd tussen de €12,- en €25,- per m². De prijs van de drie soorten stucwerk zijn ongeveer allemaal gelijk. Er zijn een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op deze prijs.

Een van deze factoren is de grootte van het oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m² zal zijn. Je kunt ook nog kiezen voor extra opties waardoor de prijs omhoog zal gaan. Een extra optie is bijvoorbeeld schuurwerk of raapwerk. Daarnaast heeft de stukadoor die je kiest invloed op de kosten. Moet de stukadoor van ver weg komen? Dan zullen de voorrijkosten hoogstwaarschijnlijk hoger liggen.

Bespaartips sierpleister laten aanbrengen

De kosten van sierpleister kunnen behoorlijk oplopen als je een groot oppervlak moet laten stucen. Daarom is het altijd handig om te kijken naar eventuele bespaartips:

  • Meerdere klussen: geef de stukadoor meerdere klussen zodat de totaalprijs naar beneden gaat.
  • Lager btw-percentage: is je huis ouder dan 2 jaar? Dan wordt er een btw van 9% gehanteerd in plaats van 21%.
  • Stukadoor uit de regio: om op de voorrijkosten te besparen is het verstandig om voor een stukadoor uit de regio te kiezen.

Prijs sierpleister per m²

Sierpleister laten aanbrengen? Gratis offertes vergelijken!

Met een sierpleister kun je zowel binnen- als buitenshuis een sfeervol stucwerk creëren. Met de keuze voor spachtelputz, rustiekputz of granol kun je jaren vooruit! Benieuwd of er een stukadoor in jouw regio een sierpleister aan kan brengen?

Start nu gratis offerteaanvraag!

Door offertes aan te vragen en te vergelijken kun je tot wel 40% op de kostprijs besparen! De aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!