Cementgebonden stucwerk prijzen
Home Soorten stucwerk Cementgebonden stucwerk prijzen

Cementgebonden stucwerk prijzen

Wil je cementgebonden stuc laten aanbrengen door een stukadoor? Dan ben je wellicht benieuwd naar de prijzen van cementgebonden stucwerk. De prijzen van cementgebonden stuc liggen tussen de €25,- en €35,- per m². Hierbij komen nog de arbeidskosten van de gekozen stukadoor.

Meer weten over de kosten van cementgebonden stuc? Lees dan op deze pagina meer over de kosten van cementgebonden stuc, de prijsopbouw, de factoren die de prijs beïnvloeden en handige bespaartips.

Wat kost cementgebonden stucwerk?

Cementgebonden stuc is een waterafstotende pleister en wordt daarom veel gebruikt in badkamers en voor het stucen van buitenmuren. De prijs die je betaalt voor cementgebonden stucwerk is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de omvang van het oppervlak en de prijs van de stukadoor. Cementgebonden stuc kost gemiddeld €25,- tot €65,- per m². Hieronder vind je een prijstabel met de prijzen van cementgebonden stucwerk.

Prijs cementgebonden stuc

Dienst Prijs*
Cementgebonden stuc aanbrengen €25,- tot €65,- per m²
Uurloon stukadoor €25,- tot €45,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Cementgebonden stucwerk laten aanbrengen?

Een ervaren stukadoor zorgt voor de juiste effecten!

Offertes aanvragen

Prijsopbouw cementgebonden stuc

Het materiaal dat wordt gebruikt bij cementgebonden stuc is duurder dan gewone pleister. De materiaalkosten nemen gemiddeld 40% van de totaalprijs in beslag. Het aanbrengen van cementgebonden stuc vergt ervaring en vakmanschap, de arbeidskosten zijn 58% en de voorrijkosten zo’n 2%. Je kunt op de arbeidskosten besparen door verschillende stukadoors te vergelijken.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Er zijn een aantal factoren die de prijs van cementgebonden stuc beïnvloeden. Hoe meer vierkante meters en gestuct moeten worden, hoe hoger de prijs zal zijn. De ruimte is ook van invloed. Het aanbrengen van stucwerk in de kelder is namelijk duurder.

  • Oppervlakte: je betaalt meer als je een groot oppervlak laat stucen. De prijs per vierkante meter is bij een groot oppervlak wel kleiner. Hoe meer klussen de stukadoor krijgt aangeboden, hoe minder hoog de kosten zijn.
  • Toepassing: wanneer het cementgebonden stuc in de kelder wordt aangebracht is dit duurder. Dit komt door de bereikbaarheid van een kelder. In de badkamers zijn er meestal maar een bepaald aantal vierkante meter die gestuct moeten worden, hierdoor betaal je de hoofdprijs voor het laten stucen van je badkamer.
  • De stukadoor: een ervaren stukadoor is duurder dan een beginnende stukadoor.

Handige bespaartips voor het laten aanbrengen van cementgebonden stuc

Besparen op de kosten is altijd een goed idee. Zo is het verstandig om een stukadoor uit de buurt te kiezen. Zo bespaar je op de voorrijkosten. Als jouw huis ouder is dan 2 jaar betaal je geen 21% btw over het stucwerk. Als je huis ouders is dan 2 jaar betaal je 6% btw. Ook kun je op de kosten besparen door verschillende stukadoors met elkaar te vergelijken. Kies de stukadoor uit met het goedkoopste uurtarief.

Besparen op het aanbrengen van cementgebonden stuc? Vergelijk gratis offertes!

Cementgebonden stucwerk is een waterafstotende pleister en daardoor erg geschikt voor badkamers. Het lost de vochtproblemen in je badkamer of kelder op. Cementgebonden stucwerk laten aanbrengen door een vakman? Zoek nu een vakman bij jou in de buurt!

Start nu gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven ontvangt. Vergelijk de kosten van de verschillende vaklui en kies zo de stukadoor met de scherpste prijs. Je voordeel? Een besparing die oploopt tot wel 40% én de garantie dat je kiest voor een vakman die bij je past. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: waar wacht je nog op?

Start nu je gratis aanvraag!