Buiten stucwerk kosten
Home Soorten stucwerk Buiten stucwerk kosten

Buiten stucwerk kosten

Wil je een nieuwe en frisse uitstraling geven aan je woning door de buitenmuren te stucen? Dan ben je vast benieuwd naar de prijs hiervan. Het stucen van je buitenmuren kost gemiddeld tussen de €5,- en €70,- per m². Voor het stucen van je buitenmuur kun je kiezen uit verschillende stucsoorten, zoals spachtelputz, pleisterwerk of schuurwerk. Benieuwd naar de kosten hiervan?

Lees op deze pagina meer over de kosten van buiten stucwerk en de verschillende soorten buiten stucwerk.

Buiten stucwerk prijs per m2

De kosten voor het stucen van een buitenmuur verschillen en zijn afhankelijk van het gekozen stucsoort en de te stucen oppervlakten. Gemiddeld kost het stucen van buitenmuren tussen de €12,- en €25,- per m². Het kan voorkomen dat een stukadoor een uurtarief berekent. Voor stucwerk ligt dit uurtarief tussen de €30,- en €45,- per uur. Hieronder vind je een prijsoverzicht.

Dienst stukadoor Gemiddelde prijs per m²*
Sierpleister aanbrengen €12,- tot €25,-
Pleisterwerk aanbrengen €5,- tot €24,-
Schuurwerk €15,- tot €25,-
Uurtarief stukadoor €30,- tot €45,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparen op het stucen van buitenmuren?

Een ervaren stukadoor zorgt voor de juiste effecten!

Offertes aanvragen

Buitenkant huis stucen kosten 2024

Wanneer je er voor kiest om je buitenmuren te laten stucen, kun je meestal kiezen uit drie soorten stucwerk: sierpleister (spachtelputz), schuurwerk of pleisterwerk. De kosten liggen gemiddeld tussen de €5,- en €25,- per m².

Sierpleister kosten

Sierpleister kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het aanbrengen van spachtelputz kost gemiddeld tussen de €12,- en €25,- per m². Het type sierpleister dat het meest buiten wordt gebruikt is spachtelputz. Het is wel belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van buitenkwaliteit. Spachtelputz buiten is kras- en stootvast waardoor je er lang plezier van hebt.

Glad stucwerk kosten

Glad stucwerk is een gebonden stuclaag van glad cement. Cement is goed bestand tegen vocht en dus ook tegen alle weersomstandigheden. Het laten aanbrengen van pleisterwerk kost gemiddeld tussen de €5,- en €24,- per m². Het voordeel van pleisterwerk is dat je het makkelijk zelf kunt schoonmaken, waardoor je hier minder kosten aan kwijt bent.

Schuurwerk prijs

Als je wilt gaan voor een afwerking die in een keer klaar is, dan moet je kiezen voor fijn schuurwerk. Fijn schuurwerk kost gemiddeld tussen de €15,- en €25,- per m². Een schuurwerk laag is meestal tussen de 3 mm en 1 cm dik.

Betonlook stucen prijs

Betonlook stuc is ook een type stucwerk die buiten kan worden gebruikt. Betonlook stucwerk kost gemiddeld €60,- tot €190,- per m². Betonlook geeft een robuuste en stijlvolle uitstraling aan je buitenmuren. Microbeton of cement stuc is nog beter bestand tegen water, maar is wel een stuk prijziger.

Extra opties buitenmuur stucen kosten

Wanneer je je buitenmuren aanpakt met een nieuwe laag stucwerk, kun je ervoor kiezen om de muren ook meteen te verstevigen of een buitengevel isolatie uit te voeren.

Wanneer je van plan bent om de buiten muren te laten stucen, heb je ook de keus om de gevel of muur vooraf te laten isoleren met tempex. De kosten van een gevelisolatie met tempex zijn gemiddeld €25,- per m². Het isoleren van je buitengevel zorgt voor een besparing op je energierekening. Dit kan wel oplopen tot een besparing van 40% per jaar.

Materiaal dat wordt gebruikt voor de buitenmuren is meestal sterker dan het materiaal dat wordt gebruikt voor binnenmuren. Maar de kans bestaat dat het stucwerk gaat scheuren. Om dit te voorkomen kun je gaas aanbrengen tussen de twee lagen stucwerk. Een andere optie is om het voegwerk te vervangen om de stevigheid te verbeteren.

Verlaagde btw-tarief

Wanneer je woning ouder is dan twee jaar, valt deze onder het lage tarief op stukadoorswerkzaamheden. Dit geldt voor alle kosten die gepaard gaan met de werkzaamheden. Het lage btw-tarief is 9%. Huizen die niet ouder zijn dan twee jaar vallen onder het hoge btw-tarief van 21%.

Bespaar op het laten aanbrengen van buiten stucwerk. Vergelijk Gratis offertes!

Het stucen van je buitenmuren zorgt voor een frisse uitstraling van je woning. De kosten van het laten stucen van je buitenmuren liggen tussen de €5,- en €70,- per m². Met een gevelisolatie erbij komt er €25,- per vierkante meter bij. Bespaar op de kosten door een vakman bij jou in de buurt te zoeken!

Start nu gratis offerteaanvraag!

Door offertes aan te vragen en te vergelijken kun je tot wel 40% op de kostprijs besparen! De aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!