Betonstuc kosten

Home Soorten stucwerk Betonstuc kosten

Betonstuc kosten

Betonstruc is een type stucwerk dat een stijlvolle en industriële uitstraling geeft aan je huis. Betonstruc is zowel aan te brengen in de woonkamer, als in de badkamer en open haard. Je kunt er dus alle kanten mee uit! Betonstuc is aan te brengen vanaf €100,- per m2. Factoren als de oppervlakte hebben invloed op de totaalprijs.

Benieuwd naar de exacte kosten van betonstuc? Lees hier meer over op deze pagina.

Wat is betonstuc?

Betonstuc staat ook wel bekend als beton cire. Het is een mortel op basis van cement, fijne betondeeltjes en hars. Wanneer je deze materialen mengt en uitdroogt worden ze zeer hard. Hierdoor is betonstuc zeer geschikt om in dunne lagen aan te brengen op wanden en vloeren.

Betonstuc heeft vele voordelen:

  • Slijtvast
  • Waterafstotend
  • Naadloos
  • Onderhoudsvrij

Betonstuc is mogelijk in verschillende kleuren. De stucmortel kan dan ook op kleur gebracht worden met vele soorten pigmentpoeder. Dat betonstuc waterafstotend is, komt door een impregneerlaag en een beschermende coating laag. Hierdoor kan betonstuc heel wat hebben en gaat het lang mee.

Wat kost het om betonstuc aan te brengen?

De prijs om betonstuc aan te laten brengen is sterk afhankelijk van een paar factoren. Zo moet er rekening gehouden worden met de ondergrond, de moeilijkheidsgraad en het aantal vierkante meters.

De betonstuc prijs per m² ligt rond de €100,-, wat het meteen 1 van de duurste soorten stucwerk maakt. Maar daar tegenover staat wel dat het een duurzame soort is, doordat het slijtvast is.

Er zijn ook stukadoors die rekenen met een uurtarief. Voor stucwerk ligt dit uurtarief tussen de €30,- en €45,- per uur. Er zijn verschillende soorten betonstuc, hieronder zullen we de kosten benoemen.

Betonstuc kosten 2023

Soort betonstuc Gemiddelde prijs per m²*
Beton cire €140,- tot €190,-
Microcement €180,- tot €220,-
Microbeton €180,- tot €220,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten

Besparen op de kosten van betonstuc?

Een ervaren stukadoor zorgt voor de juiste effecten!

Offertes aanvragen

Waar kan ik betonstuc aan laten brengen?

Met betonstuc kun je vele kanten uit. Je kunt het aan laten brengen op de muren van je woonkamer, maar ook op de muren van de badkamer door de waterafstotende werking.

Wist je dat je betonstuc ook heel mooi kunt aanbrengen op de schouw in je woonkamer? Vooral wanneer je een schouw midden in je kamer hebt staan, lijkt dit erg modieus. Zeker wanneer je een witte strak gestucte muur hebt, steekt dit mooi van elkaar af.

Betonstuc badkamer kosten

De kosten voor het laten aanbrengen van betonstuc in de badkamer ligt gemiddeld tussen de €140,- en €190,- per m². Voor een badkamer van 10 m² betaal je gemiddeld €1.500,- Hiervoor wordt beton cire gebruikt, omdat dit waterdicht is. De beton cire kosten liggen hoger door de coating die wordt toegepast om het stucwerk waterdicht te maken.

Meubels van betonstuc voorzien

Naast muren en vloeren, kun je betonstuc ook inzetten om het blad van je badkamermeubel of wastafel te voorzien van een mooie laag. Ook het aanrechtblad, eettafel en een houten trap kun je van betonstuc voorzien. Dit zorgt voor een prachtige en sterke afwerking van je badkamer en keuken. De kosten hiervan liggen tussen de €60,- en €110,- per m².

Prijsopbouw van betonstuc

De hoge prijs van dit type stucwerk komt voort uit de prijs van de materialen en ook de arbeidskosten. Een stukadoor met ervaring is gewenst. Het aanbrengen van betonstuc is namelijk een lastige klus. Om deze reden nemen de arbeidskosten 68% van de totaalprijs in beslag. De materialen zorgen voor 30% van de totaalprijs en de voorrijkosten zorgen voor 2% van de totaalprijs. Hieronder is de prijsopbouw overzichtelijk weergeven.

Bespaartips betonstuc

Met een gemiddelde prijs van €100,- per vierkante meter is betonstuc een van de duurdere soorten stucwerk. Er zijn manieren om te besparen op de prijs van betonstuc. Hieronder zullen we een aantal interessante bespaartips benoemen.

  • Kies een lokale stukadoor: bedrijven rekenen vaak met voorrijkosten. Hoe verder het bedrijf moet rijden, hoe hoger de voorrijkosten zullen zijn.
  • Verlaagd btw-tarief: op alle soorten stucwerk in woningen van meer dan 2 jaar oud is een lager btw-tarief van kracht. Normaal gesproken geld er een btw-tarief van 21%. Met het verlaagde btw-tarief betaal je 9% btw.
  • Meerdere projecten uitvoeren: laat meerdere projecten uitvoeren als dit mogelijk is. Hierdoor zal de totaalprijs namelijk dalen.

Op zoek naar een stukadoor om betonstuc aan te brengen? Vergelijk gratis offertes!

Het laten aanbrengen van betonstuc kost gemiddeld €100,- per vierkante meter. Wil je graag betonstuc door een stukadoor aan laten brengen tegen de beste prijs? Door vrijblijvend offertes aan te vragen kun je flink besparen op de kosten.

Start nu gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven ontvangt. Vergelijk de kosten van de verschillende vaklui en kies zo de stukadoor met de scherpste prijs. Je voordeel? Een besparing die oploopt tot wel 40% én de garantie dat je kiest voor een vakman die bij je past. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: waar wacht je nog op?

Start nu je gratis aanvraag!