Behangklaar stucen kosten
Home Soorten stucwerk Behangklaar stucen kosten

Kosten behangklaar stucen

Als je wilt gaan behangen, moet je er eerst voor zorgen dat je muur klaar is voor behang. Een stukadoor kan dit doen door de muur behangklaar te stucen. De gemiddelde kosten van behangklaar stucen zijn €8,- tot €15,- per m². Door je muur behangklaar te stucen is de muur hierna klaar om behangen te worden.

Lees meer over de kosten van behangklaar stucen en handige bespaartips!

Behangklaar stucen prijs 2024

Gemiddeld kost het behangklaar laten stucen van je muur tussen de €8,- en €15,- per m².
Wanneer een stukadoor je muren behangklaar gaat stucen zijn je muren hierna klaar om behangen te worden. Behangklaar stucen is ook een goede optie wanneer je wilt spackspuiten of spachtelputz wil laten aanbrengen. De muur wordt voorzien van een dunne pleisterlaag waardoor oneffenheden niet meer zichtbaar zijn.
Hieronder vind je een tabel met de kosten van behangklaar stucwerk.

Behangklaar stucwerk kosten Kosten per m²*
Gemiddelde prijs €8,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk wand €8,- tot €12,-
Behangklaar stucwerk plafond €12,- tot €15,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparen op behangklaar stucen?

Een ervaren stukadoor zorgt voor de juiste effecten!

Offertes aanvragen

Factoren die de prijs beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de prijs van behangklaar stucwerk beïnvloeden. Zo zit er verschil in prijs voor het behangklaar stucen van je plafond en het behangklaar stucen van je wand. Ook is het aantal vierkante meter van invloed op de totaalprijs.

  • Muur of wand: er zit een prijsverschil in het laten behangklaar stucen van een muur en in het behangklaar stucen van een wand. Een wand kost gemiddeld €8,- tot €12,- om te stucen en een plafond kost gemiddeld €12,- tot €15,- per m². De prijs voor het stucen van een plafond ligt doorgaans iets hoger. Dit komt doordat deze plek moeilijk te bereiken is.
  • Oppervlakte: het aantal vierkante meters heeft invloed op de totaalprijs. Het meer vierkante meters hoe hoger de prijs. Er geld vaak een starttarief vanaf 30 m².
  • Uurtarief stukadoor: bijna alle stukadoors hebben een ander uurtarief, gemiddeld is het uurtarief tussen de €30,- en €45,- per uur. Hierdoor kan de prijs verschillen. Hoe hoger het uurtarief, hoe hoger de totaalprijs zal zijn. Zoek daarom een stukadoor met een laag uurtarief. Een stukadoor rekent meestal ook voorrijkosten zoek daarom een stukadoor op bij jou in de buurt.

Handige bespaartips behangklaar stucen

Het behangklaar laten stucen van een hele woning brengt nogal aardig wat kosten met zich mee. Daarom wil je zoveel mogelijk besparen op de kosten om de prijs zo laag mogelijk te houden. Hieronder vind je drie goede bespaartips:

  • Laat alles in een keer doen: wanneer je op meerdere plekken in je huis stucwerk wil laten aanbrengen kun je dit het best in een keer doen. Dit is namelijk efficiënter voor de stukadoor, waardoor de prijs omlaag zal gaan per m².
  • Lager btw-tarief: Een huis ouder dan twee jaar heeft een verlaagd btw-tarief. Het standaard tarief is 21%. Als je een huis ouder dan 2 jaar hebt, gaat dit naar 9%.
  • Vergelijk offertes: door offertes te vergelijken vind je de stukadoor met het laagste uurtarief.

Besparen op het behangklaar laten stucen van je woning? Vergelijk gratis offertes!

Het laten aanbrengen behangklaar stucwerk zorgt ervoor dat je wand of plafond hierna klaar is om het te laten behangen. Het behangklaar laten stucen van je wand of plafond kost gemiddeld tussen de €8,- en €23,- per m². Bespaar op de kosten door een stukadoor te vinden bij jou in de buurt!

Start nu gratis offerteaanvraag!

Door offertes aan te vragen en te vergelijken kun je tot wel 40% op de kostprijs besparen! De aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!


Veelgestelde vragen over behangklaar stucwerk

Heb je nog vragen over behangklaar stucwerk? Hieronder geven we het antwoord op 2 veelgestelde vragen.


Eerst zal de muur sausklaar moeten worden gemaakt, voordat je het kan schilderen.
Per 1 millimeter stucwerk geldt een droogtijd van 1 dag. Wanneer het stucwerk een egale kleur heeft, is het droog genoeg om verder te behandelen.