sierpleister

Home Sierpleister

Sierpleister

Een sierpleister is de ideale manier om op je plafond of muren aan te brengen wanneer je graag een sfeervolle kamer wil creëren. Daarnaast is het aanbrengen van sierpleister een duurzame keuze, doordat het kleur- en stootvast is. Benieuwd of er een stukadoor in jouw omgeving sierpleister kan aanbrengen?

Start gratis offerteaanvraag!

Nadat de aanvraag bij ons is binnengekomen ontvang je zo snel mogelijk tot 5 offertes op maat. Geen zorgen: de aanvraag is geheel vrijblijvend! Je zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina vertellen we je meer over een sierpleister en de verschillende opties.

Wat is sierpleister?

Een sierpleister is als het ware een extra laag stucwerk met een structuur. Een sierpleister zorgt voor een mooie afwerking op je plafond. Het is een goede manier wanneer je niet alleen een egaal plafond wil, maar een volledige afwerking. Een sierpleister kan in verschillende kleuren op je muur aangebracht worden.

Er zijn drie verschillende soorten sierpleister. De meest populaire soorten die gebruikt worden zijn spachtelputz, rustiekputz en granol. Verderop in dit artikel behandelen we wat deze soorten precies inhouden.

Een sierpleister zorgt voor een unieke structuur aan je plafond. Het geeft meteen enorm veel sfeer mee aan je kamer! Sierpleister is stoot- en kleurvast, waardoor beschadigingen niet snel opvallen. Een duurzaam materiaal dus.

Wat kost sierpleister aanbrengen?

Een sierpleister kun je door een stukadoor laten aanbrengen voor € 12,- tot € 25,- per m². Deze prijs is inclusief materiaal, arbeidskosten en btw. Naarmate het oppervlak toeneemt, kunnen de kosten per vierkante meter lager uitvallen.

Werkzaamheden stukadoor Gem. prijs per m²*
Sierpleister aanbrengen € 12,- tot € 25,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m². Vraag voor een exacte prijsberekening vrijblijvend offertes aan.

Wat is het verschil tussen spachtelputz, rustiekputz en granol?

Wanneer je een sierpleister wil laten aanbrengen heb je de keuze uit verschillende soorten. Je kan kiezen voor spachtelputz, rustiekputz en granol. Op het eerste gezicht lijken deze soorten veel op elkaar, maar er zit zeker wel verschil in.

Spachtelputz

Spachtelputz is het type met de fijnste grofheid van de korrel. Op je muur zorgt het voor een subtiele uitstraling. Spachtelputz kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden aangebracht en gaat lang mee.

Rustiekputz

Rustiekputz is te vergelijken met spachtelputz, maar heeft een grovere, robuuste korrelstructuur. Ook deze soort sierpleister kun je zowel binnen als buiten aan laten brengen!

Granol

Granol was in de jaren ’70 enorm populair en is tegenwoordig weer terug! Granol is te herkennen aan zijn kenmerkende putjes en groeven. Het is dan ook het type sierpleister met de grofste korrel. Granol kun je ook buiten en binnen aan laten brengen.

Alle 3 de soorten zijn daarnaast in diverse kleuren aan te brengen, waardoor je deze sierpleisters helemaal naar je eigen smaak kan zetten. Weet jij al welke sierpleister je voorkeur heeft?

Sierpleister aan laten brengen? Gratis offertes vergelijken!

Met een sierpleister kun je zowel binnen- als buitenshuis een sfeervol stucwerk creëren. Met de keuze voor spachtelputz, rustiekputz of granol kun je jaren vooruit! Benieuwd of er een stukadoor in jouw regio een sierpleister aan kan brengen?

Start nu gratis offerteaanvraag!

Door offertes aan te vragen en te vergelijken kun je tot wel 40% op de kostprijs besparen! De aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!