sausklaar stucwerk

Sausklaar stucen

Met sausklaar stucwerk zijn je muren klaar om gesaust te worden. Het grote voordeel van dit soort stucwerk is dat je er alle kanten mee op kan. Nieuwsgierig wat het sausklaar stucen in jouw woning kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Nadat de aanvraag bij ons is binnengekomen ontvang je zo snel mogelijk tot 5 offertes. Door te vergelijken kun je uiteindelijk tot wel 40% besparen op de kosten!

Op deze pagina vertellen we je meer over sausklaar stucwerk en de kosten hiervan.

Wat is sausklaar stucwerk?

Wanneer je spreekt over sausklaar stucwerk, houdt dit het stucwerk in waarna muren klaar zijn om gesaust, geschilderd of met een latexspuit behandeld te worden. Er komt een pleisterlaag op je muur die geschikt is om te sauzen. Sausklaar stucwerk vergt veel tijd en ervaring, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Wanneer je dit door een stukadoor laat uitvoeren, moet de wand eerst haaks en recht worden gemaakt. Vervolgens moet de muur gesponst worden. Voor dit sponzen wordt een schuurspons gebruikt. De schuurspons wordt nat gemaakt en het stucwerk wordt met een draaiende beweging opgeschuurd. Op deze manier worden alle oneffenheden weggewerkt.

Na het afsponzen volgt er nog een ronde van afpleisteren. Hierna is een muur geschikt om handmatig te laten sauzen, te schilderen of met een latexspuit muurverf aan te brengen in elke gewenste kleur.

Wat kost sausklaar stucwerk?

Voor sausklaar stucwerk betaal je gemiddeld € 9,- tot € 24,- euro per m². Deze prijs is inclusief materiaal, arbeidskosten en btw.

Wanneer je de hulp van een stukadoor inschakelt, krijg je over het algemeen een prijs per vierkante meter. Soms rekent een stukadoor een prijs per uur. Dit uurtarief ligt tussen de € 30,- en € 45,- per uur.

Wat zijn de voor- en nadelen van sausklaar stucwerk?

Ben je overtuigd van sausklaar stucwerk? Slim, want je kan er alle kanten mee uit. Laten we de voor- en nadelen van sausklaar stucwerk even op een rij zetten:
De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Muren zijn klaar om geschilderd, gesaust of met een latexspuit behandeld te worden.
  • Het ziet er ontzettend strak uit!
  • Schoonmaken is enorm makkelijk, doordat het een egaal vlak betreft.
  • Sausklaar stucwerk is tijdloos: je kunt op elk moment een andere kleur aan je muur of plafond geven.

Een paar nadelen van sausklaar stucwerk:

  • Het stucen van sausklaar stucwerk is arbeidsintensief, waardoor je er ook meer voor betaald.
  • Wanneer de ondergrond niet geschikt blijkt te zijn, betaal je meer om de muur egaal te maken.
  • Er is een grotere kans op beschadigingen bij sausklaar stucwerk. Dit komt doordat dit soort stucwerk een hoge kwetsbaarheid heeft.

Je muren van sausklaar stucwerk voorzien? Gratis offertes vergelijken!

Sausklaar stucwerk zorgt voor een strakke afwerking van je muren. Nadat een stukadoor je muren op deze manier heeft gestuct, kun je het op elke manier afwerken. Perfect dus voor elke soort behandeling! Op zoek naar een stukadoor in jouw regio?

Start nu gratis offerteaanvraag!

Nadat je aanvraag bij ons is binnen gekomen ontvang je zo snel mogelijk tot 5 offertes van stukadoors in jouw buurt. De aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Start nu je gratis aanvraag!