Vergelijk stukadoors uit 's-Gravenhage & bespaar!


Gratis - Vrijblijvend

251 stukadoors in ‘s-Gravenhage

Een overzicht van alle stukadoors in ‘s-Gravenhage

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In 's-Gravenhage zijn 251 stukadoors beschikbaar. Onderstaand een overzicht van stukadoorsbedrijven bij jou in de regio. Iedere stukadoor op Stukadoorgids.nl is getoetst bij de Kamer van Koophandel.

Over 's-Gravenhage

De plaats 's-Gravenhage is gelegen in de provincie Zuid-Holland en heeft 526439 inwoners, bestaande uit 260493 mannen en 265946 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 39 jaar. In totaal heeft 's-Gravenhage 260171 huishoudens. Per 1037 huishoudens is er 1 stukadoor beschikbaar.

Stukadoor 's-Gravenhage gezocht?

Je schakelt een stukadoorsbedrijf in voor het aanbrengen van o.a. sierpleister en spuitpleister. Benieuwd naar de prijzen voor het stucen van plafonds of muren? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Bespaar tot 40%! Vraag 6 gratis offertes aan.

Overzicht van alle 251 stukadoors in ‘s-Gravenhage

Vergelijk gratis 6 bedrijven uit onze bedrijvengids.

stukadoor 's-Gravenhage

Stukadoor ‘s-Gravenhage: vind snel en eenvoudig een stukadoorsbedrijf!

Stukadoor uit ‘s-Gravenhage nodig? Een stukadoor werkt jouw plafond en je wanden netjes, strak en egaal af. Zo geniet jij jarenlang van de stijlvolle huisafwerking.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van stukadoors bij jou in de buurt. Kies de vakman met de beste offerte en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina vind je meer informatie over de werkzaamheden van stukadoors in ‘s-Gravenhage. Je vindt hier ook het antwoord op de vraag: wat kost een stukadoor? Daarnaast lees je waar je op moet letten bij het selecteren van een vakman.

Stukadoor in de buurt

Vind snel een ervaren stukadoor bij jou uit de regio!

Gratis offertes aanvragen

Vraag eenvoudig en snel gratis offertes met scherpe prijzen aan!

Bespaar op de kosten

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de stukadoorkosten!

Stukadoor inhuren: de voordelen

Wil je de wanden of plafonds in huis (opnieuw) afwerken? Schakel een stukadoor in. Zo ben je verzekerd van het mooiste resultaat dat zo lang mogelijk meegaat. In veel gevallen is het inschakelen van een stukadoorsbedrijf zelfs goedkoper, omdat doe-het-zelvers vaak te veel materiaal gebruiken om de muur goed glad te krijgen.

Stukadoor [var1: hieronder staan de grootste voordelen van een vakman op een rij.

 • Het stucwerk blijft langer mooi dan doe-het-zelf stucwerk.
 • Met de hulp zijn de stucwerken sneller afgerond.
 • Stukadoors uit ‘s-Gravenhage geven garantie op het geleverde werk.


stukadoors 's-Gravenhage

Wat doet een stukadoor?

De werkzaamheden van een stukadoor hebben te maken met de afwerking van jouw huis. De meest voorkomende taken zijn het stucen van wanden en plafonds. De vakman geeft je ook een persoonlijk advies met betrekking tot het stucwerk. Welke afwerking voor jou de beste optie is, is namelijk afhankelijk van je gezinssamenstelling en natuurlijk persoonlijke voorkeuren.

Een andere klus die regelmatig wordt uitgevoerd door stukadoors, is het stucen van de gevel. Hiermee krijgt de buitenkant van je huis een compleet nieuwe look en bescherm je de gevel tegen kou en neerslag. Ook hierbij zijn er verschillende mogelijkheden, waarbij een stukadoorsbedrijf uit ‘s-Gravenhage graag een persoonlijk advies geeft.

Stukadoors houden zich vooral bezig met deze werkzaamheden:

Gespecialiseerde stukadoors

Sommige stukadoors specialiseren zich in specifieke stucwerken of materialen. Ben je geïnteresseerd in een specifiek soort afwerking, dan is het slim om te kiezen voor een stukadoorsbedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Een voorbeeld hiervan is schuurwerk, wat veel op plafonds wordt toegepast. Dit geeft het plafond een hele luxueuze en stijlvolle afwerking.

Tip! Ook als je de gevel wilt laten stucen is het slim om een gespecialiseerde stukadoor in te schakelen. Deze controleren en verbeteren eventueel de staat van de muur voor ze de werkzaamheden uitvoeren. Dit zorgt voor een betere hechting en een langere levensduur.

Houd er wel rekening mee dat een specialist vaak iets duurder is.


Stukadoor nodig?

Vind snel een ervaren stukadoor bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!


Stukadoor: prijzen

De stukadoor kosten worden berekend aan de hand van een uurprijs of een prijs per vierkante meter. Op welke manier de prijs wordt berekend is afhankelijk van het soort stucwerk, hoe complex deze is en natuurlijk de gekozen afwerking.

Stukadoor ‘s-Gravenhage: de prijzen verschillen enorm per vakman. Dat komt omdat stukadoors allemaal hun eigen tarief bepalen. Hieronder vind je een indicatie van de gemiddelde stukadoor prijzen.

Stukadoor gezocht? Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

Wat kost een stukadoor per uur?

De stukadoor prijzen per uur starten vanaf €25,- tot €35,-. Dit uurtarief is van een goedkope stukadoor. Hierbij gaat het waarschijnlijk om een zelfstandig stukadoor en eenvoudig stucwerk.

Meestal is de ervaring van de stukadoors een grote invloed op het uurtarief dat ze in rekening brengen. Hoe meer ervaring, des te hoger de stukadoorkosten. De prijzen van een meer ervaren vakman starten rond de €30,- tot €45,- per uur. Bij deze prijs gaat het om ingewikkeld stucwerk en huur je een groot stukadoorsbedrijf uit ‘s-Gravenhage in.

Uurtarief stukadoor

€25,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van stukadoors in de buurt.)

Laag uurtarief
€25,- tot €35,- per uur

Zzp’er
Eenvoudig spuitwerk

Hoog uurtarief
€30,- tot €45,- per uur

Stukadoorsbedrijf
Ingewikkeld stucwerk

Gratis offertes vergelijken
Goedkope stucwerker gevonden? Als het te mooi lijkt om waar te zijn is dat het vaak ook. Een stucwerker die zwart werkt is vaak een stuk goedkoper, maar hij biedt geen garanties en je weet niet zeker wat de kwaliteit zal zijn. Bovendien is het niet toegestaan om een zwartwerker in te schakelen.

kosten stukadoorsbedrijf 's-Gravenhage

Wat kost een stukadoor per m²?

Bij eenvoudige stucwerken brengt de stukadoor kosten per m² in rekening. De prijzen starten vanaf €5,- tot €15,- per m² voor eenvoudig spuitpleister. Het plafond stucen kost ongeveer €5,- tot €23,- per m². Dit is vaak iets duurder, omdat het plafond lastiger te bereiken is dan de muur. Hiervoor moet een stukadoor vaak extra materiaal voor inzetten, zoals een steiger of ladder.

Voor gevelpleister liggen de prijzen tussen de €65,- tot €85,- per m². Het is ook mogelijk om de gevel direct te isoleren. Zo bespaar je op de energiekosten en verlies je in de winter minder warmte. De prijzen hiervoor starten rond de €95,- tot €125,- per m².

Kosten stukadoor per m²

Soort stucwerk Prijs per m²*
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol) €12,- tot €25,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-
Betonstuc Vanaf €100,- per m²
Tadelakt Vanaf €175,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van stukadoorsbedrijven ‘s-Gravenhage. Besparen? Vraag gratis offertes aan.

Als je een ervaren stukadoor inschakelt voor het stucen van je huis, dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief! Je betaalt slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21% btw. Dit verlaagde btw-tarief geldt voor de arbeid- en materiaalkosten. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je huis minimaal 2 jaar oud is.

Welke keuzes beïnvloeden de stukadoorprijzen?

Stukadoors bepalen zelf welke prijs zij hanteren. Maar er zijn ook een heleboel keuzes die je zelf maakt die invloed hebben op de prijzen.

De kosten worden onder meer beïnvloed door deze factoren:

 • Het soort stucwerk: het stucen van plafonds is vaak duurder dan het stucen van muren. Wil je de gevel laten stucen, dan lopen de kosten zelfs nog hoger op.
 • De afwerking: eenvoudig spuitpleister is goedkoper dan behangklaar- of sausklaar stucwerk. Ook sierpleister kost meer dan een standaard gladde afwerking.
 • De locatie van de stukadoorsbedrijven in ‘s-Gravenhage: kies altijd voor een stukadoor in de buurt. Zo weet je namelijk zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn. Sommige bedrijven rekenen binnen een bepaalde straal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten!
 • Tarieven en prijs per m² stukadoors ‘s-Gravenhage: elke vakman bepaalt zelf zijn tarief. Door te vergelijken en te kiezen voor de vakman met het beste aanbod bespaar jij tot wel 40% op de kosten!

Stukadoors ‘s-Gravenhage: prijs per m² of uurtarief?

Stukadoorsbedrijven in ‘s-Gravenhage brengen een prijs per vierkante meter of per uur in rekening. Wat is de beste optie?

Voor jou is het fijn als er een prijs per vierkante meter in rekening wordt gebracht. Zo is vooraf heel duidelijk wat de totaalprijs is en hier wordt niet van afgeweken.

Hanteert de vakman een uurtarief? Vraag dan ook om een planning, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de tijd die de vakman kwijt is. Hiermee krijg je ook een beeld van de totaalprijs.


Ik zoek een stukadoor: bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en vind zo een goedkope stukadoor bij jou in de buurt!
Gratis offertes vergelijken!


kosten stukadoor Amsterdam

Soorten stucwerk door stukadoorsbedrijven

Bij de afwerking van je huis heb je de keuze uit verschillende soorten stucwerk. De afwerking die voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van je voorkeuren. Houd je van een strakke, moderne afwerking dan is glad pleisterwerk de beste optie. Wil je juist iets meer levendigheid in huis? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten sierpleister.

Je hebt de keuze uit deze soorten stucwerk:

 • Spackspuiten
 • Saus- of behangklaar pleisterwerk
 • Schuurwerk
 • Raapwerk
 • Spachtelputz
 • Rustiekputz
 • Granol

Video: hoe werken ervaren stukadoors?

In de onderstaande video zie je hoe stukadoors te werk gaan bij het stucen van wanden en plafonds. Hierbij gaat het om standaard stucwerk, dat met de hand wordt aangebracht en gladgestreken.


Stukadoor zoeken: waarop moet ik letten?

Stukadoor nodig? Als je een vakman gaat zoeken is het slim om te weten waar je op moet letten. Je hebt namelijk de keuze uit zelfstandige stukadoors of juist grotere stukadoorsbedrijven. Ook is het slim om te kijken naar eventuele keurmerken, zodat je verzekerd bent van goede kwaliteit en een lange garantie.

Op noa.nl vind je een handige checklist om een echte vakman te herkennen!

Hieronder lees je precies waar je op moet letten bij het zoeken van stukadoors.

Wil je een stukadoor inschakelen? Start je gratis offerteaanvraag en vind snel een vakman bij jou in de buurt!

1. Stukadoorsbedrijf of zzp’er?

Er zit vaak een verschil in prijzen tussen een stukadoorsbedrijf en een zzp’er. Over het algemeen zijn zzp’ers goedkoper. Je bent verzekerd van een persoonlijke aanpak alleen duurt het soms wat langer voordat een zzp’er jouw huis kan stucen, omdat hij alleen werkt.

Bij een groot stukadoorsbedrijf zijn meerdere stukadoors werkzaam, waardoor de werkzaamheden vaak al op korte termijn uitgevoerd kunnen worden. Daar staat vaak wel een hoger tarief tegenover.

2. Stukadoor in de buurt

Bij het zoeken naar een stukadoor is het altijd slim om in de buurt te kijken. Een vakman brengt voorrijkosten in rekening. Door te kiezen voor een vakman in jouw regio, weet je zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn! Daar komt nog bij dat een stukadoor in de regio vaak een goed reputatie heeft hoog te houden. Daardoor ben je vaak verzekerd van een goede garantie en hoge kwaliteit.

3. Keurmerken

Eventuele keurmerken geven aan dat de vakman of de materialen voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Er zijn verschillende keurmerken waar je rekening mee kan houden. Stukadoors met het Afbouwkeur-keurmerk worden getoetst door onafhankelijke controleurs. Bovendien ben je met het Afbouwkeur-keurmerk verzekerd van een betrouwbare vakman.

Daarnaast ben je met stukadoors aangesloten bij NOA (Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven) verzekerd van een goede garantie. Meer hierover lees je op noa.nl.

4. Referenties

Stukadoor zoeken? Dan is het altijd slim om rond te vragen naar referenties. Vraag of vrienden, familie of kennissen ervaring hebben met de betreffende stukadoor. Ken je niemand die een referentie kan geven, dan kun je ook online zoeken naar ervaringen of de stukadoor zelf vragen om aanbevelingen. Deze referenties geven een duidelijk beeld van de kwaliteit van de stukadoors.

Gratis - Vrijblijvend

Stukadoor offerte, waarop letten?

Het vergelijken van offertes bespaart jou tot wel 40% op de kosten! Maar waar moet je bij een stukadoor offerte op letten?

Tip 1: Allereerst is het slim om te kijken naar de werkzaamheden en of deze duidelijk beschreven staan. Wat is de startdatum van de werkzaamheden en wanneer verwachten de stukadoors klaar te zijn? Over het algemeen geldt: hoe duidelijker de omschrijving, hoe betrouwbaarder de genoemde prijzen.

Tip 2: Kijk ook naar de materialen die genoemd worden. Betaal je bijvoorbeeld zelf nog voor de huur van een steiger of zit deze bij de prijs inbegrepen? Hierdoor kan de totaalprijs ongemerkt toch nog flink oplopen, waardoor een goedkope stukadoor uiteindelijk helemaal niet zo goedkoop is.

Goedkope stukadoor ‘s-Gravenhage gezocht? Handige bespaartips!

Goedkope stukadoor gezocht in ‘s-Gravenhage? Er zijn verschillende manieren om de kosten voor het stucwerk zo laag mogelijk te houden. Kies bijvoorbeeld altijd voor een vakman bij jou in de buurt en voer voorbereidende werkzaamheden zo veel mogelijk zelf uit.

De beste tips om te besparen op de kosten:

 • Kies voor een vakman in de buurt, zodat je bespaart op de voorrijkosten.
 • Voer voorbereidende werkzaamheden zelf uit. Zoals het herstellen van je gevel of het schoonmaken van de muren.
 • Kies voor goedkope materialen en een goedkope techniek, zoals spuitpleister, in plaats van sierpleister.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende stukadoors, en kies het stukadoorsbedrijf met het beste aanbod om tot wel 40% op de kosten te besparen!

Btw stukadoor 2020: verlaagd btw-tarief van 9%

Is jouw huis ouder dan 2 jaar? In dat geval profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 9% als jij je huis laat stucen door een erkend stukadoor. Je betaalt slechts 9% btw op materiaal en werkzaamheden. Zelfs op de voorbereidende werkzaamheden geldt dit verlaagde btw!

Schakel je een vakman voor nieuwbouw in, dan betaal je wel gewoon 21% btw. Het is wel een optie om na de oplevering van een nieuwbouwhuis twee jaar te wachten voordat je gaat stucen. Dit geeft het huis tijd om te ‘werken’, waardoor er minder kans is op scheuren in het stucwerk. Meer hierover lees je op belastingdienst.nl.

stukadoorsbedrijven 's-Gravenhage

Stukadoorsbedrijf ‘s-Gravenhage nodig? Gratis offertes vergelijken!

Stukadoor nodig voor de afwerking van je huis? Stukadoors bieden een prachtige afwerking die tot wel 10 jaar meegaat. Ben je op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Vergelijk gratis offertes!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van bedrijven in jouw regio. Vergelijk de verschillende stukadoorsbedrijven en kies dan voor de vakman met het beste aanbod. Je bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs! Je offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Start gratis offerteaanvraag!