pleisterwerk stukadoor

Home Pleisterwerk

Pleisterwerk

Een trend van tegenwoordig is om je muren en plafonds strak te hebben. Dit kan gedaan worden met pleisterwerk! Het aanbrengen van pleisterwerk is een vorm van stukadoren. Bij pleisterwerk wordt een dunne laag aangebracht op muren of plafonds. Nadat deze laag is aangebracht, kunnen de plafonds en muren worden afgewerkt door het te sauzen, schilderen of behangen. Benieuwd naar de exacte kosten van pleisterwerk en wil je besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Nadat je aanvraag bij ons is binnengekomen ontvang je zo snel mogelijk tot 5 offertes op maat. Op deze pagina lees je meer over pleisterwerk en de kosten hiervan!

Wat is pleisterwerk?

Voor pleisterwerk gebruikt een stukadoor materiaal dat pleister wordt genoemd, daar komt dan ook de naam vandaan. Pleisterwerk kan zowel binnen als buitenshuis worden aangebracht. Het is een manier om wanden en plafonds glad en strak te maken. Nadat een stukadoor pleisterwerk heeft aangebracht, is een muur schilderklaar. Ook kun je plafonds sauzen en muren behangen.

Pleisterwerk is wel een dun stucwerk. Het kan alleen aangebracht worden op wanden die al redelijk vlak zijn. Nieuwbouwwoningen worden meestal gepleisterd, maar oudere huizen hebben vaak een ander soort stucwerk nodig.

Een groot voordeel van pleisterwerk is dat ruimtes groter lijken doordat het zo strak wordt aangebracht. Dit geef een modern uiterlijk aan je woning!

Wat valt er onder pleisterwerk?

Wanneer we over pleisterwerk praten vallen daar normaal en glad pleisterwerk onder. Denk bijvoorbeeld aan behangklaar of sausklaar stucwerk. Een plafond is ook glad te maken door een gipslaag aan te brengen. Hierna kun je zelf je plafond schilderen in elke gewenste kleur. Met spuitwerk kan er ook een glad oppervlak worden gecreëerd.

Wat kost pleisterwerk?

Er zijn dus verschillende soorten pleisterwerken die je aan kan laten brengen. Voor behangklaar stucwerk betaal je een gemiddelde prijs van € 8,- tot € 17,- per m². Sausklaar stucwerk kan worden aangebracht voor € 9,- tot € 24,- per m². Dan heb je nog de keuze om voor spuitwerk te gaan, hier betaal je een gemiddelde prijs voor van € 5,- tot € 15,- per m².

Kosten pleisterwerk 2024

Soort pleisterwerk Gem. prijs per m²*
Behangklaar stucwerk € 8,- tot € 17,-
Sausklaar stucwerk € 9,- tot € 24,-
Spuitwerk € 5,- tot € 15,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen per m². Vraag voor een exacte prijsberekening vrijblijvend offertes aan.

Voordelen en nadelen van glad pleisterwerk

Wil je graag met pleisterwerk een gladde muur of plafond creëren? Met deze manier maak je een glad en strak plafond! Laten we de voor- en nadelen van dit type pleisterwerk even op een rij zetten.

Voordelen van glad pleisterwerk:

  • Makkelijk schoon te maken, dus zeer hygiënisch pleisterwerk
  • Laat ruimtes groter lijken
  • Makkelijk bij te houden
  • Tijdloos
  • Verhoogt de waarde van je woning

Nadelen van glad pleisterwerk:

  • Iets kwetsbaarder
  • Langere droogtijd

Zelf pleisterwerk aanbrengen of uitbesteden? Vergelijk gratis offertes!

Twijfel je nog of je zelf aan de slag gaat met het aanbrengen van pleisterwerk of het uitbesteden van deze klus? Als gemiddelde thuisklusser moet het zelf lukken, maar er zit aardig wat tijd in. Wil je verzekerd zijn van een strak plafond of strakke muren?

Start nu gratis offerteaanvraag!

Zodra je de vrijblijvende aanvraag hebt verstuurd gaan wij voor je aan de gang, zodat jij tot 5 gratis offertes ontvangt van stukadoor in jouw regio. Vergelijk en kies welke stukadoor het beste bij je past!

Start nu je gratis aanvraag!