Vind de beste stukadoor voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Home Btw stukadoor

Btw stukadoor 2024

Wil je een stukadoor inschakelen en ben je benieuwd hoeveel btw je voor stucwerk moet betalen? Op deze pagina lees je alles over btw stukadoor 2024 en het verlaagde btw-tarief van 9% en wanneer dit van toepassing is. Het is altijd verstandig om voor stucklussen een specialist in te schakelen. Stuken is namelijk echt vakwerk, waarvoor veel ervaring en kennis nodig is. Met een vakman ben je verzekerd van een strak resultaat en dat wil natuurlijk iedereen.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt eenmalig een aantal gratis offertes. Voor deze service betaal je helemaal niet en je zit ook nog eens nergens aan vast. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod en je ziet snel welke stucspecialist het beste bij je wensen past!Verlaagd btw-tarief van 9%

Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan valt het laten stukadoren ervan in 2024 onder het verlaagde btw-tarief van 9%. Ook over de voorbereiding, voorbehandelingen en de materiaalkosten betaal je dit lage tarief. Koop je zelf materialen bij de bouwmarkt? Dan betaal je 21% btw. Btw stucwerk is dus lager als je het laat doen door een vakman.

Klussen die vallen onder het 9% tarief

Voor de btw stukadoor in 2024 kun je gebruik maken van het verlaagde tarief. Als je een stukadoor inschakelt, betaal je 9% btw. De voorwaarde daarbij is wel dat je woning minimaal twee jaar oud moet zijn. Is dat het geval? Dan wil je vast weten over welke werkzaamheden van stucwerk de btw zo gunstig is.

Voor welke klussen van een stukadoor betaal je 9% btw?

 • Voorbereiding: het voorbereiden van het stukadoorwerk, zoals het schoonmaken van de muur en het afplakken van deuren en ramen.
 • Voorbehandelingen: daarbij moet je denken aan het voorstrijkmiddel, dat ervoor zorgt dat de stuglaag goed hecht.
 • Gebruikte materialen: wanneer je de materialen via je stucexpert koopt, betaal je slechts 9% btw.

Op belastingdienst.nl lees je meer over het btw tarief van een stukadoor.

Voorwaarde: woning ouder dan 2 jaar

De lage btw die je voor stucwerk moet betalen zijn voor bijna iedereen geldig. Er is één belangrijke voorwaarde: je woning moet minimaal 2 jaar oud zijn. Is je woning te nieuw? Dan valt je stucklus onder het reguliere belastingtarief van 21%.

Is je woning wel ouder dan 2 jaar? Dan is het btw tarief van stukadoors slechts 9%. Daarover lees je meer op belastingdienst.nl. Je geeft je woning een grote opknapbeurt met stucwerken en dat tegen een gunstig belastingtarief! Vergelijk nu gratis offertes en laat je verrassen door de scherpe prijzen!

Bespaar op de kosten van een stukadoor!

Vergelijk offertes én profiteer van een verlaagd btw-tarief!

Klussen die vallen onder het 21% tarief

Naast de btw van een stukadoor van 9%, zijn er veel klussen die niet onder dit verlaagde tarief vallen. In dat geval betaal je het reguliere tarief van 21% Welke klussen zijn dit?

 • Het laten plaatsen van gipswanden of gipsplafonds.
 • Het door een vakman laten aanbrengen van tegels op wanden en vloeren.
 • Het laten leggen van vloeren van alle soorten.
 • Alle klussen wanneer je woning nog geen 2 jaar oud is.

Btw-tarief van stukadoor bij nieuwbouw?

Laat je een nieuwbouwwoning bouwen? Dan heb je bijna altijd een stukwerker nodig om alle wanden en plafonds mooi af te werken. Met een ervaren vakman krijg je altijd een strak resultaat! Je bent natuurlijk wel benieuwd hoe het zit met de btw voor een stukadoor.

In een nieuwbouwwoning betaal je 21% btw voor stucwerk. Het verlaagde belastingtarief is namelijk alleen van toepassing op woning die ouder dan 2 jaar zijn.

Wil je toch een goedkope en goede stucwerker inschakelen? Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes! Dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Btw-tarief voor de afwerking van stucwerk?

De btw op stucwerk is meestal 9%. Voor verschillende klussen naast stucwerk betaal je ook 9% btw, maar andere klussen vallen onder het reguliere tarief.

Hoeveel btw betaal je voor de afwerking van stucwerk?

 • Schilderwerk: wanneer je woning ouder dan 2 jaar is, ligt de btw over schilderwerk op 9%. Je moet wel een vakman inschakelen om van dit tarief te profiteren.
 • Behangen: de btw voor behangen ligt ook op 9%. De voorwaarde is wel dat je woning ouder dan 2 jaar is en dat je een vakman inschakelt voor de behangklus.
 • Wil je je stucwerk laten betegelen tijdens een badkamerrenovatie? Over het laten plaatsen van tegels moet je 21% btw betalen.
 • Wil je je zolder afwerken met strakke gipswanden? Wanneer je een specialist voor deze klus inschakelt, moet je rekening houden met een belastingtarief van 21%.

stukadoor btw-tarief

Nog meer besparen of hulp nodig met btw op stucwerk? Vergelijk gratis stukadoor offertes!

Wanneer je een stucspecialist inschakelt, wil je dat natuurlijk tegen zo laag mogelijke kosten.  De btw voor een stukadoor van 9% is natuurlijk mooi meegenomen. Maar wist je dat je nog meer kunt besparen? Dat doe je ook nog eens heel gemakkelijk en snel!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je snel een aantal offertes, die geheel gratis én vrijblijvend zijn. Door deze te vergelijken, krijg je inzicht in de prijzen van stukwerkers in je regio. Je ziet snel welke vakman de beste prijzen heeft. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Start nu je gratis aanvraag!