badkamer stucen

Badkamer stucen

Je kan ervoor kiezen om je badkamer te tegelen, maar wist je dat je de badkamer ook kan laten stucen? Stucwerk in je badkamer zorgt voor een natuurlijke en luxe uitstraling. Doordat stucwerk geen voegen heeft, is de kans op bacteriën en schimmels een stuk kleiner als bij tegelwerk. Op zoek naar een stukadoor die jouw badkamer kan stucen?

Start gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel vrijblijvend. Op deze pagina vind je meer informatie over de prijs van stuckwerk in je badkamer en de verschillende soorten.

Waarom je badkamer stucen?

Wanneer je je badkamer verbouwd, kies je er al snel voor om de wanden te betegelen. Een nieuwe trend op het gebied van badkamers is het laten stucen van je wanden. Door de muren in je badkamer te stucen wordt er een unieke sfeer gecreëerd. Daarnaast kun je voor de klassieke manier van stucwerk gaan, of ervoor kiezen om een klassieke manier te hanteren. Je badkamer stucen kan op een geheel waterbestendige manier en is een hygiënischer alternatief dan tegels.

Dat stucwerk in de badkamer hygiënisch is komt doordat het geheel naadloos is. Je hebt geen voegen, waardoor schimmels en vieze plakken geen kans krijgen. Stucwerk in de badkamer moet worden voorzien van een coating, die ervoor zorgt dat het stucwerk blijft zoals het is aangebracht.

Wat kost een badkamer stucen?

De muren van je badkamer stucen moet gebeuren met waterdicht stucwerk. Niet alle soorten stucwerk zijn namelijk bestand tegen water! Daarnaast is de kostprijs van waterdicht stucwerk ook wat duurder.

We behandelen de meest populaire soorten stucwerk met je. Voor betonstuc moet je rekening houden met een prijs vanaf € 100,- per m². Daarnaast is tadelakt ook een optie, hiervoor heb je gemiddelde prijzen vanaf € 175,- per m². Microbeton is ook een goede optie. Dit is mogelijk vanaf € 130,- per m². Deze prijzen zijn allemaal inclusief materiaal- en loonkosten.

Prijs badkamer stucen 2023

Afwerking badkamer Gem. m² prijs*
Betonstuc vanaf € 100,-
Tadelakt vanaf € 175,-
Microbeton vanaf € 130,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal- en loonkosten. Benieuwd naar exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes!

Waarmee kun je je badkamer stucen?

In het prijzenoverzicht hierboven hebben we 3 materialen uitgewerkt: betonstuc, tadelakt en microbeton. Laten we ons nog even verder verdiepen in deze soorten.

Betonstuc zorgt voor een moderne uitstraling in je badkamer. Dit soort stucwerk is keihard en van goede kwaliteit. Het is waterafstotend, slijtvast, onderhoudsvrij en naadloos. Hierdoor is dit soort stucwerk zeker niet gevoelig voor bacteriën en schimmels. Betonstuc is daarnaast ook nog eens kleurvast.

Tadelakt is een traditioneel Marokkaans stucwerk op kalkbasis. Vroeger werd dit veel gebruikt in Marokkaanse badhuizen, en nu kun je dit soort ook in je badkamer aanbrengen! Tadelakt is een arbeidsintensief stucwerk, waarvan je de techniek goed onder de knie moet hebben. Maar het eindresultaat mag er uiteindelijk zeker naar zijn. Tadelakt blijft lang mooi, is stootvast en kan zowel op de vloer als op de wand.

Microbeton geeft een prachtige afwerking aan je badkamer. Het heeft een hoge slijtvastigheid en is een waterdicht materiaal. Microbeton is in een kleur naar keuze aan te brengen, en geeft een naadloze en duurzame afwerking. Het is krasbestendig en geeft een natuurlijke uitstraling aan je badkamer.

Stucwerk in je badkamer? Gratis offertes vergelijken!

Stucwerk aanbrengen is een nauwkeurige klus, waar je beter een specialist voor in kunt schakelen. Door offertes aan te vragen en te vergelijken, kun je tot wel 40% besparen!

Start nu gratis offerteaanvraag!

Nadat je aanvraag bij ons is binnen gekomen ontvang je zo snel mogelijk tot 5 offertes van stukadoors in jouw buurt.

Start nu je gratis aanvraag!